DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN OSMANLI DEVLETİ’NİN KURULUŞUNUN 716. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Belediye Başkanı Selim Yağcı Osmanlı Cihan Devletinin Kuruluşunun 716. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Selim Yağcı’nın mesajında; Osmanlı Devleti’nin, 600 yıldan fazla bir süre geniş bir coğrafyada ve çok farklı etnik grupları sulh ve sükun ikliminde idare eden bir devlet olduğunu hatırlatarak, kurulan imparatorluğun adını altın harflerle yazdırdığını kaydetti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, bugün Osmanlı Devleti gibi ulu bir çınarın hatıralarına sahip olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları ifade etti:

”Osmanlı İmparatorluğu’nun filizleri, bundan 716 yıl önce 400 çadırla bu güzel vatan topraklarında kuruldu. Bizler, her karış toprağında Şeyh Edebali’nin alnının teri, her karış toprağında Osman Gazi’nin, Ertuğrul Gazi’nin, Dursun Fakih’lerin ve nice kahramanlarımızın gözünün feri olan, kuruluşa ve kurtuluşa ev sahipliği yapan bu eşsiz diyarda yaşamaktan onur duyuyoruz. Bizler ata yadigarı güzide şehrimizde, Şanlı Osmanlı Devleti ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden şanlı ecdadımızı, kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi, yine bu günde minnetle anıyoruz. ”İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın” gibi en anlamlı bir düşünce ile adeta hayat bulan şanlı imparatorluk, dünyada bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasını sağlayacak fetihler gerçekleştirmiştir. Devrinin süper gücü olduğu halde bu gücü dünya barışının sağlanmasında kullanan Şanlı Osmanlı Devletinin geniş bir coğrafyada tesis ettiği barışın ne anlama geldiği gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır.

”YENİ TÜRKİYE GÜÇLÜ GELECEK” SLOGANIYLA BU MİRASI HEP KORUYACAĞIZ”

Mesajında; ”Yeni Türkiye Güçlü Gelecek” sloganıyla atalarımızdan bizlere miras kalan emaneti koruyacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, mesajında şunlara yer verdi:

”Bizler bu ülke ve şehrimiz için ortaya koyduğumuz eserlerle atalarımızın bizlere emanet ettiği bu cennet vatanı hep imar ve ihya edeceğiz. Milletimiz ve devletimizle birlikte el ele vererek, ”Yeni Türkiye, Güçlü Gelecek” sloganı bu hedefimizi yerine getirmede bizlere rehber olacak. Dünyaya 6 asrı aşkın bir sürede barış, adalet, hoşgörü ve medeniyet getiren bir ecdadın nesilleri olarak, bizler de bu anlamda üzerimize düşenleri her zaman yerine getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle gururumuza gurur katan, geleceğimize ışık tutan, Şanlı Osmanlı Devletinin kuruluşunun 716. yıldönümünü kutluyor, tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.”

selim yağcı 3652472

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.