DOLAR
32,5225
EURO
34,6110
ALTIN
2.455,54
BIST
9.749,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN ”ÇEVRE HAFTASI” HAKKINDAKİ AÇIKLAMASI

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN ”ÇEVRE HAFTASI” HAKKINDAKİ AÇIKLAMASI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Çevre Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bilecik Belediyesi olarak çevreci belediyecilik anlayışı doğrultusunda birçok projeyi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, 5-11 Haziran Çevre Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada; çevreci belediyecilik anlayışı kapsamında çocuklarımıza da çevreyi koruma bilinci aşıladıklarını belirtti.

”ÇEVRENİN KORUNMASI ANLAMINDA BÜYÜK ÇABALAR HARCIYORUZ”

Temiz ve korunmuş bir çevrenin toplum ve insan yaşamındaki önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, okullarda gerçekleştirilen yarışma ve kampanyalar ile çocuklarda çevreyi koruma bilincini verdiklerini, çevrenin korunması anlamında büyük çabalar harcadıklarını belirterek, şunları aktardı:

”Çevre kirlenmesini, insanın doğaya verdiği zarar olarak tanımlayabiliriz. Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesi zorunludur. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmeleri mutlaka önlemek, yeşil alanları ise arttırmak en başlıca görevlerimiz içerisindedir. Geleceğin en büyük sorunlarından biri olan çevre kirliliğini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yapmalıyız. Bizler Bilecik’imizde büyük bir temizlik seferberliği başlattık. Mahelle ve sokaklar ekiplerimiz tarafından sürekli temizleniyor. Caddeler yıkanıyor ve dezenfekte ediliyor. Kentimizi yeşillendirip toz, duman görüntüsünden, insanımızı çağın hastalığı olan stresten kurtarmak için başlattığımız çalışma hamlesinde de büyük başarı sağlıyoruz.Yeşil alanlar oluşturmaya gayret gösteriyoruz.”

TEMİZ BİR ÇEVRE ADINA DUMANSIZ HAVA SAHALARI OLUŞTURUYORUZ

Bilecik’in tüm alanlarda olduğu gibi çevrenin korunmasına ilişkin çalışmalarda da hep ilkleri gerçekleştiren bir şehir olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğinde güzel çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

Temiz bir çevrenin oluşturulmasında tüm kurumlarla işbirliği halinde olduklarını hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma sonucunda Milli Egemenlik Parkı’nın, dumansız hava sahası olarak ilan edildiğini ve önümüzdeki dönemlerde bu alanların arttırılması noktasında girişimlerinin olacağını ifade etti.

ATIKSU ARITMA TESİSİMİZ HİZMETTE

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen örnek tesislerden biri olan Atıksu Arıtma Tesisinin hizmete girdiğini belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, tesisin temiz bir çevre oluşturulmasında büyük katkılar sağlayan bir çalışma olduğunu kaydetti.

Son teknolojik imkanlar kullanılarak, arıtılan suların doğaya zararsız haliyle bırakılacağını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, tesisin gerek kapasitesi gerek işlevleri noktasında şehrin büyük bir ihtiyacını yerine getireceğini kaydetti.

TEMİZ ÇEVRE SAĞLIKLI YAŞAM” PROJESİ KAPSAMINDA ETKİNLİKLER DÜZENLİYORUZ

Bilecik’te, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile de ”Temiz Çevre Sağlıklı Yaşam” projesi kapsamında güzel bir etkinlik düzenlediklerini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, Valilik başta olmak üzere bütün il protokolünün etkinliğe katıldığını ve bu anlamda büyük bir farkındalığın oluştuğunu sözlerine ekledi.

Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, çevrede kalıcı atıkların oluşmaması noktasında güzel çalışmaların olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Belki görünmüyor belki bilinmiyor ama bu vesile ile şu bilgileri aktarmak istiyorum. Biz, 2013’ten bu yana 594 kilogram atık pil toplamışız. Yine aynı şekilde 23 bin 482 litre atık yağ toplamışız. Bunun yanında tıbbi atıklar noktasında da 294 ton atık belediyemiz tarafından toplanmış. Yine 4 yıl zarfında, 2730 ton ambalaj atık toplanmıştır. Bütün bu çalışmalarla vatandaşlarımızı daha temiz daha zararsız bir ortamda yaşatma amacına verdiğimiz katkılardan bazılarıdır.” şeklinde konuştu.

GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ KAMPANYALARLA ÇOCUKLARIMIZDA ÇEVREYİ KORUMA BİLİNCİNİ OLUŞTURUYORUZ”

Bilecik Belediyesi’nin, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde çevreyi koruma ve atıkları bertarafı noktasında kayda değer projelere imza attıklarını vurgulayan Başkan Selim Yağcı, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik birçok eğitim faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

”Birçok okulumuzda, bitkisel yağ ve atık pil toplama yarışmaları düzenleyerek, hem çocuklarımıza çevreyi koruma bilinci aşılıyoruz hem de çevremizi gerçekten de çok zararlı olan bu maddelerden korumuş oluyoruz. Aynı şekilde bu yarışma ve kampanyalar sayesinde ailelerimiz de bilinçlenmiş oluyorlar. Çünkü ailelerimiz de bu yarışma ve kampanyalar kapsamında çocuklarımıza yardım ediyorlar ve evdeki atık pil ve yağların toplanmasını sağlıyorlar. Öğrencilerimiz bu atıkları, belirlemiş olduğumuz yerlere getirerek, teslim ediyor ve temiz bir çevrenin elde edilmesinde büyük katkılar sağlamış oluyorlar.

KATI ATIK BERTARAF TESİSİMİZ, ÇEVRECİ BELEDİYECİLİĞE EN GÜZEL ÖRNEK OLACAK”

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirme aşamasında olan Bilecik Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin çevreci belediyeciliğe en güzel bir örnek olacağını belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı:

”Bilecik Belediyesi olarak, aynı zamanda geri dönüşümü sağlanacak ambalaj atıkları ve bitkisel atık yağların toplanması hususunda öğrencilerimize yönelik, mahalle muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, hemşehrilerimize yönelik bilgilendirici toplantılar yapıyoruz ve geri dönüşüm projemizi anlatıyoruz. Atıkların ayrı ayrı toplanması noktasında ilimizde uygulamayı başlatmış durumdayız. Bu hususta Katı Atık Bertaraf tesisi projelerimiz içerisine aldık ve yapım aşamasındayız. Kısa bir süre sonra hizmete girecek olan tesisimiz ile hem il merkezimiz hem de ilçelerimiz bu anlamda güzel bir tesise sahip olmuş olacaklar.

BÜTÜN ÇÖP KONTEYNERLERİ YIKANARAK, DEZENFEKTE EDİLİYOR

Bilecik Belediyesi’nin temiz bir Bilecik için temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentteki tüm çöp konteynerlerini yıkayarak, dezenfekte ediyor. Kirliliğin ortadan kalkması ve kötü kokuların oluşmaması için çöp konteynerlerini yeni yıkama aracı ile yıkayan ekipler, çöp konteynerleri temizlenmiş bir şekilde yerlerine bırakıyor. Çöp Konteyneri Yıkama ve Dezenfekte Aracı, çöp toplanan konteynerleri yıkama ve dezenfekte etmesinin yanı sıra, çöp konteynerini kendi içerisine alarak yıkama ve dezefenkte işlemini gerçekleştiriyor.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Selim Yağcı açıklamasında ayrıca Bilecik Belediyesi’nin, ilimizin gözde mekanlarından biri olan Pelitözü Gölpark’ta gerçekleştirilen bütün güzel çalışmalarda çevrenin ve doğanın korunması ilkesini göz önünde bulundurarak, projeler geliştirildğiini açıklamasına ekledi.

Çevreci bir belediyecilik anlamında üzerimize düşen görevleri yerine getirmiş olmanın verdiği mutluluk ve huzur ile geçmişimizden emanet aldığımız ve geleceğe de temiz bir şekilde bırakmamız gerektiği anlayışı içerisinde tüm insanlık ve çocuklarımız için güzel ve temiz bir çevre diliyorum”

DSC_7611 DSC_6836

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.