DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
15°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın 6 Mayıs Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı” Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 6 Mayıs Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda kültürel geleneklerin yaşatılmasının önemine değindi.

Hıdırellez kültürünün toplumda birlik ve beraberliğe sağladığı katkı hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Selim Yağcı, mesajında, kültürel geleneklerin sürdürülmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydett:

”Bayram olarak da görebileceğimiz Hıdırellez, milletleri ve toplumların huzur ve mutluluğunda da temel unsurlardan birisidir. Hıdırellez kültürü bizlere atalarımızdan miras kaldığı gibi, bizler de bu zaman diliminin önemini bilerek, bu geleneği sürdürmeliyiz. Bir millet kültür değerlerini kuşaktan kuşağa sağlıklı olarak aktarabilirse, varlığını daha iyi sürdürebilir. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran, insanları birbirine yakınlaştıran, birlikteliğimizi güçlendiren bu kültürel değerlerimizi gelecek nesillere ulaştırmak bizlerin başta gelen görevleri arasındadır. “kültürel değerlerimizi” korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak, öncelikli görevlerimizdendir. Kültürümüzde bu gibi dini ve milli günlerin yanı sıra insan hayatını yakından etkileyen önemli doğa hareketleri de bayram olarak kutlanmaktadır. Baharın gelişi olarak kutlanan Nevruz gibi, yazın başlangıcı olarak kabul edilen 6 Mayıs Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı, Anadolu’da bayram havasında kutlanmaktadır. Hıdırellez geleneği ile ilgili olarak yaygın birçok önemli gelişme olmakla birlikte, bu zaman diliminde, kabul edilen başkan bir inanç ise Hz. Hızır ile İlyas Peygamber`in 6 Mayıs ta buluşmasıdır. Hıdırellez Günü (Rüz-ı Hızır) halk takviminde yazın başlangıcı olarak kabul edilmekte, ülkemizin ve bölgemizin birçok yerinde özellikle nehir kenarlarında kutlanmaktadır. Bizler de bu günleri vesile bilerek, köy köy, belde belde, ilçe ilçe dolaşarak, vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bu da bizler arasında büyük bir birlik ve beraberliğe katkı sağlıyor. Güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, komşuluk ve toplumsal huzurumuzu artırması dileklerimle, tüm hemşerilerimin Hıdırellez Gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.”

HIDIRELLEZ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.