DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI, YATIRIMCILARI BİLECİK’E DAVET ETTİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Gayrımenkul ve Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) zirvesinde Bilecik’in tarihini, coğrafyasını ve kültürel özelliklerini katılımcılarla paylaşarak, yatırımcıları Bilecik’e davet etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) işbirliğinde Balıkesir’de gerçekleştirilen ‘7. Gelişen Kentler Zirvesi’nin birinci oturumunda ‘Güney Marmara Bölgesi’nin Potansiyeli ve Geleceği’ konusu ele alındı.

Kentsel Strateji Uzmanı Faruk Göksu’nun oturum başkanlığında yapılan toplantıda Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yatırımcıları Bilecik’e davet etti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’in tarihi ve kültürel değerlerinden bahsederek, şunları kaydetti:

”İnsanı yaşat ki Devlet’ yaşasın felsefesinin doğduğu şehrin hizmetkarı olarak huzurunuzdayız. Nüfusumuz mütevazi ölçeklik te ama, nüfusunun büyük olduğuna inandığım bir şehre hizmet etmenin mutluluğunu gururunu yaşıyoruz. Bilecik; Karadeniz, İç Anadolu, Ege ve Marmara bölgesinde dört toprağa olan ve gerçekten ülkemizin iklimsel anlamda da ve yol geçiş güzergahlarında da odak noktalarında olan şehirlerinden birisidir” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”BİLECİK’İMİZ YATIRIMCILAR İÇİN BİRÇOK AVANTAJA SAHİP

Belediye Başkanı Selim Yağcı, büyükşehirlere yakın bir il olmayı avantaja çevirmek için çaba gösterdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Artık Büyükşehirlerde vizyonun değişmesi, dolup taşması ve artık bu alanda yeni alanların oluşması ile birlikte biz şehir anlamında hem sosyal kazanım, hem ekonomik kazanım noktasında yeni bir yapılaşmayla büyükşehirlerle yakınlık dezavantajını, avantaja dönüştürme noktasında bir gayret ve çaba göstermeliyiz. Bilecik’in bu kadar coğrafi önemli tarihsel önemli özelliklerini bir tarafa koyduğumuzda maalesef kentsel olarak şehir yapısı itibariyle bu zamana kadar istediğimiz oranda bir performans sergileyemedik. 1980’li yıllara baktığımızda kendi halinde giden bir il konumunda iken 1980’den itibaren ciddi bir sanayileşme çabası ve gayreti içerisine girdik. Bilecik’in en önemli referanslarından birisi de tarihidir. Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar ve Osmanlının burada dört çadırla gelerek dört kıtada 600 yıla aşkın hak ve adalet güneşini yaydığı enerjiyi depoladığı topraklar olması şehrin turizm ve dinamikleri açısından son derece önemlidir. Bugün şehrimizde 6 tane organize sanayi bölgesi oluştu ve burada yaklaşık 200’ü aşkın sanayi kuruluşu ile şehrimiz gerçekten sanayi noktasında çok fazla bilinmese de, sanayi açısından gerçekten devletten ve kamudan aldığından daha fazla üreten konumunda bir ildir” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”TÜM YATIRIMCILARIMI BİLECİK’E BEKLİYORUZ”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmasının sonunda Bilecik’te un, yağ ve şeker olduğunu hatırlatarak, “Tüm girişimcilerimizi Bilecik’e bekliyorum. Helvayı birlikte karıştıralım. Gerçekten Marmara bölgesinde böyle çok güçlü illerimiz var. Bu illerimiz arasında olmak bizler için büyük bir şans. Şehirlerin yarıştığı günümüzde büyükşehirlerle rekabet etmek oldukça zor. Ama büyükşehirlerin de yanında paydaşı olmak büyük bir avantaj olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

balıkesir 2 balıkesir 4 balıkesir 6 balıkesir 8 balıkesir 9

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.