DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI; RAMAZAN AYINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞTIK

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”OSMANLI ŞEHRİ BİLECİK’TE RAMAZAN’I DOLU DOLU YAŞADIK”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ramazan Bayramı’na ilişkin yaptığı açıklamada, Osmanlı şehri Bilecik’te Ramazan’ı dolu dolu yaşadıklarını belirterek, ”Ramazan Bayramınızı canı gönülden kutluyorum. Birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü içerisinde Cenabı Hakkın, bizleri nice bayramlara eriştirmesini ve her günümüzün bayram sevincinde olmasını niyaz ediyorum. Bizlere bu zamana kadar vermiş olduğunuz tüm destekler sebebiyle, duyduğunuz güven sebebiyle, hep bizlerle birlikte olduğunuz için bizlerin böyle hayırlı işleri gerçekleştirmemize sebep teşkil ettiğiniz için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha iyiye daha güzele ulaşmak temennisiyle, hepinize sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, iyi bayramlar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı açıklamada, Bilecik Belediye Başkanlığı olarak bu güne kadar şehrimize el ele gönül gönüle vererek, birçok hizmetin yapıldığını belirtti.

”RAMAZAN AYINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞTIK”

Toplumdaki birlik ve beraberlik duygularının önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

Sevgili hemşerilerim, Ramazan ayını geride bırakmanın burukluğunu yaşarken, bir taraftan da Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise günahlardan ve cehennemden kurtuluş olan Ramazan’ı Şerifi bitirmek üzereyiz. Bilecik’imizde ve ülkemizde tüm İslam coğrafyasında rahmet ve bereket ayı olan Ramazan, amacına uygun bir şekilde Kuranı Kerim’in emrettiği şekilde müslümanlar tarafından kutlanmaya ve değerlendirilmeye çalışıldı. Gerçekten Ramazan, müslüman için bir fırsat ayıdır. Kendisini muhasebeye ve yenilenme ayıdır. Ne mutlu ki bu Ramazan’daki bu fırsatı değerlendiren kardeşlerimize. İnşallah bizler de Ramazanın bu fırsatlarından faydalananlardan olmuşuzdur. Cenabı Allah, yapmış olduğumuz ibadetleri, oruçlarımızı ve hayır ile hasenatlarımızı dergahı uluhiyetinde kabul etsin.” dedi.

”BİLECİK İÇİN NE YAPTIKLARIMIZ BİTTİ NE DE HAYALLERİMİZ BİTTİ”

Konuşmasında; Bilecik için ne yaptıklarımız bitti ne de hayallerimiz bitti” ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:

Allah’a çok şükürler olsun ki şu anki durumumuz, başladığımız noktaya göre çok iyi. Ama bu yeterli mi? Yeterli değil. Çünkü buraları, Şeyh Edebali, Ertuğrulgazi, Osmangazi ve Dursun Fakihlerin gözlerini feri ve ayaklarının izi olan topraklar. Böyle güzel ve önemli toprak parçasında yaşayan siz değerli hemşerilerimiz, hizmetin en iyisine layıksınız. Buna şükrediyoruz ama yarın daha iyi olmak için canı gönülden aynı heyecan ve arzu ile çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bilecik için ne yaptıklarımız biti, ne hayallerimiz bitti. Şehrimizdeki tüm güzelikleri hep birliket gerçekleştirdik ve el ele gönül gönüle vererek birlikte gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

”RAMAZAN AYINDA BİRBİRİNDEN GÜZEL GELENEĞİ YAŞATTIK”

Ramazan ayında atalarımızdan kalma birbirinden güzel geleneği yaşatmaya çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, açıklamasına şöyle devam etti:

Değerli kardeşlerim, Ramazan bir taraftan da birlik ve beraberlik kardeşliğin, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşmanın en üst noktalara çıktığı bir ay. Gerçekten, insan olarak, manevi anlamda içimize daha çok döndüğümüz ve yüreğimiz daha fazla dinlediğimiz, iç muhasebemizi daha fazla yaptığımız bir ay. Onun için duygularımızın yeniden tazelendiği, özellikle yardımlaşma duygularını üst noktaya çıktığı bir ay. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren insanlarımızın nerede ne ihtiyacı varsa, imkanlarımız çerçevesinde biz orada olma çabası ve gayreti içinde olduk ve göreve geldiğimizde başlattığımız iftar geleneklerimiz artık gerçekten bu sene ile birlikte sahurlar da eklenerek, mahalle iftarlarıyla birlikte çok güzel ortamlar oluşturdu. Ben başlangıçtan itibaren iftarlarımızda bu Ramazan etkinliklerimize katkısı olan, teşrif eden siz değerli hemşerilerime ve kardeşlerime canı gönülden şükranlarımızı sunuyorum. Ramazan ayında neler yaptık sorusuna gelirsek eğer, sizlerle birlikte her şeyimizde olduğu gibi Ramazan ayı başlangıcında camilerimizin iç temizliğini gerçekleştirerek, vatandaşlarımızın bu mekanlarda daha temiz ve hijyenik bir şekilde ibadet etmelerini sağladık. Diğer yandan camilerimizin eksikliklerini giderdik ve atalarımızdan kalma bir geleneği de böylece sürdürmüş olduk.

”İNSANIMIZA YARDIM PAKETİ YERİNE ALIŞVERİŞ KARTI DAĞITTIK”

Bilecik Belediyesi olarak bu yıl güzel bir düzenleme ile insanlara yardım paketi yerine, alışveriş kartları verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:

Göreve geldiğimiz günden itibaren mahallelerimizdeki davulcuların eğitimi ve onların tespiti noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Söylenecek manilerle, çalınacak davullarla başka güzel bir geleneği yaşatmaya devam ediyoruz. Diğer yandan insanımız için gıda paketleri hazırlamadık. Onun yerine daha kullanışlı ve daha anlam ifade eden alışveriş kartlarını, ihtiyacı olan kardeşlerimize taktim ettik. Böylece bu kartı alan hemşerilerimiz, istediği ürünü ve hizmeti alabilme fırsatını yakaladı.

”VATANDAŞIMIZ PİDE VE EKMEĞİNİ DAHA UYGUN ŞEKİLDE TEMİN EDİYOR”

Konuşmasında; ”Yine Ramazan boyunca alamayan kardeşlerimiz için 10 bin tane pide fişi dağıtarak, onların evlerine sıcak pidelerin olmasını sağladık” ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bu anlamda bize katkı veren fırıncılarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Bir taraftan da ekmek fiyatını yüksek gören ve alamayan kardaşlerimiz için oluşturduğumuz Bilecik Belediyesi Halk Ekmek Satış Noktasında vatandaşlarımıza indirimli ekmek alma fırsatı sunduk. Buda hemşerilerimizin göğsünü gererek, hiçbir yere ihtiyaç duymadan kendi imkanlarıyla o pide ve ekmekleri alma fırsatı buldular.” ifadelerini kullandı.

”KÜLTÜR SİTESİ’DE İFTAR VE SAHUR VAKTİNDE VATANDAŞLARIMIZI AĞIRLAMA GELENEĞİNİ SÜRDÜRDÜK”

Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi’nde vatandaşlarımızın iftar ve sahur vaktinde ağırlandığını hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasında ayrıca şunlara yer verdi:

Bu sene Ramazan ayında yıllardır gelenek haline getirdiğimiz Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi İftar Evi’nde vatandaşlarımızı aynı sofrada buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda her akşam 700 ile 800 vatandaşımız bu ikramdan faydalanıyor. İnsanlarımız, gerçekten hazırlanan sofralarda, masalarda iftar açma fırsatı buldular. Bu yıl bu geleneğimize bir yenisini ekledik ve artık her sahur vaktinde, misafirlerimizi burada ağırlıyoruz ve sahur yapma imkanı veriyoruz. Burada birlikte niyetlendik, birlikte Ramazan orucunun başlangıcını yapmış olduk, birlikte Cenabı Hakkın huzurunda şükrettik. Bir ve beraber olduğumuzu ve kardeş olduğumuzu yoğun bir şekilde hissettik.” dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZE TERAVİH ÇIKIŞINDA ‘OSMANLI ŞERBETİ’ İKRAM ETTİK”

Ramazan ayında yine güzel bir geleneği daha imza attıklarını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bu Ramazan’da farkılı bir geleneği daha vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Biliyorsunuz ilimizde meşhur olan ve patenti belediyemizde olan Osmanlı Şerbetini vatandaşlarımıza ikram ettik. Her teravih namazı çıkışında bu hoş, güzel ve şifalı aromayı birlikte tattık. Yine bu sene 3. ‘sünü yaptığımız mahalle iftarlarımız aynı çoşkuyla devam ediyor. Tüm mahallelerimiz iftarın olduğu gün adeta bir bayram yerine dönüyor. Mahalle sakinlerimiz ve oraya gelen insanımızla kucaklaştık. Birlikte ekmeğimizi ve soframızı paylaştık. Bize bu fırsatı verdikleri için tüm hemşerilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Emin olun sizlerle birlikte bir lokmayı bir ekmeği paylaşmanın lezzeti, bir restoranda en lüks yemeği yemekten daha lezzetli, daha onurlu ve daha güzel diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

”RAMAZAN AYI BOYUNCA GÖNÜL COĞRAFYASINDAKİ TÜM KARDEŞLERİMİZE DUA ETTİK”

Bilecik Belediyesi tarafından her mahallede gerçekleştirilen mahalle iftarlarında Ramazan ayı boyunca gönül coğrafyasındaki tüm kardeşlerimize dua ettiklerini sözlerine ekleyene Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürüdü:

Değerli kardeşlerim bizler Ramazan ayını böyle güzel imkanlarla geçirirken, İslam coğrafyası ve ırkdaşlarımızın yaşadığı topraklarda gerçekten üzüntü duyduğumuz olaylar yaşanıyor. Bizler gerçekten ülke içinde ilimizde ve dünya içinde ülkemizde çok iyi şartlarda yaşıyoruz. İlimiz ve ülkemiz huzurlu. Bereketli topraklarımız var. Ama diğer taraftan İslam coğrafyasına baktığımızda, gönül coğrafyamıza baktığımızda ve Türki Cumhuriyetlere baktığımızda Ramazan’ın bu feyzi ve bereketi yanında yüreğimiz acıyla kavruluyor. Düşünüyoruz ki bu neden oluyor ve cevap veriyoruz. Eğer bir toplum ve ülkede birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları zayıflamış ise araya hırs ve nifak giriyorsa, kin ve nefret giriyorsa, müslüman müslümana düşman oluyorsa orada gözyaşı oluyor, kan oluyor, zulüm oluyor, savaş oluyor. İşte bir taraftan elimizdeki nimetlere şükrederken, Ramazan boyunca bulunduğumuz topraklarda bu kardeşlerimizin de sulh ve huzura kavuşması için yeniden eski günlerindeki gibi barış içinde aileleriyle birlikte refah içinde Ramazan’ı amacına uygun şekilde değerlendirmeleri ve güler yüzlerle Bayrama ulaşmaları için dua etmeliyiz. Bizler dün Kadir gecesinde bu duayı ettik ve bayramda bu duayı tekrar edeceğiz. Cenabı Allah tüm İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizle her türlü kötülükten azat eylesin. Onlara da sulh ve huzuru nasip eyle, barışı nasip eyle. Huzur, birlik ve beraberlik içinde yaşamayı onlara da nasip etmesi için dua ediyoruz. Sizlerden de istirhamım budur değerli kardeşlerim. Bizler elimizdeki nimetlerin şükrünü bu şekilde yapabiliriz. Hiç olmazsa manevi anlamda onların yanında olmamız gerekir. Onun için dualarımızda bu kardeşlerimize de yer verelim.

”UNUTMAMAMIZ GEREKEN EN ÖNEMLİ ŞEY, ARAMIZDAKİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZDİR”

Birlik ve beraberliğin toplum yaşantısındaki önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Ama unutmayacağımız bir şeyimiz daha var. O da birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir. Aramızdaki sevgimiz, saygımız ve hoşgörümüzdür. Bir takım ruhu ve bir millet olma gücünü tam anlamıyla yaşamamızdır. Aramızda küçük farklılıklar olabilir, ama biz birlikte Bilecik’iz, biz birlikte Türkiye’yiz, biz birlikte daha güzel şeyleri paylaşabiliriz. Onun için küçük farklılıklara takılarak, büyük paydalardan vazgeçmeyelim, vahdetten vazgeçmeyelim, tefrikaya düşmeyelim. Tefrikaya düştüğümüzde etrafımızdaki ülkelerde nelerin yaşandığını görüyoruz.

”HEMŞERİLERİMİZ, YURTTAŞLARIMIZ VE İSLAM COĞRAFYASINDAKİ BÜTÜN KARDEŞLERİMİZİN RAMAZAN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM”

”Konuşmasında; ”Hemşehrilerimiz, yurttaşlarımız ve İslam coğrafyasındaki bütün kardeşlerimin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum” ifadesine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, açıklamasını şöyle tamamladı:

Değerli kardeşlerim. Bu duygu ve düşünceler ile şehrimiz, ülkemiz ve tüm İslam aleminin Ramazan’ı Şerifleri ile Kadir Gecesini tebrik ediyorum. Ramazan Bayramınızı canı gönülden kutluyorum. Birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü içerisinde Cenabı Hakkın, bizleri nice bayramlara eriştirmesini ve her günümüzün bayram sevincinde olmasını niyaz ediyorum. Bizlere bu zamana kadar vermiş olduğunuz tüm destekler sebebiyle, duyduğunuz güven sebebiyle, hep bizlerle birlikte olduğunuz için bizlerin böyle hayırlı işleri gerçekleştirmemize sebep teşkil ettiğiniz için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha iyiye daha güzele ulaşmak temennisiyle, hepinize sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, iyi bayramlar diliyorum.

DSC_7895 3 (1) 11752465_596894183786878_360662165044589484_n DSC_4759

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.