DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI: ”İSTANBUL’UN FETHİYLE AYNI ZAMANDA MEDENİYET ÇAĞI AÇILMIŞTIR”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İstanbul’un Fethinin 561. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ”İstanbul’un fethiyle aynı zamanda medeniyet çağı açılmıştır” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, İstanbul fethinin dünya tarihindeki önemine vurgu yaptığı mesajında, İstanbul’un fethi ile orta çağın sonu, yeni çağın başlangıcı olmakla birlikte aynı zamanda medeniyet çağının da açıldığını kaydetti.

İstanbul’un, önemine binaen birçok devirde baş şehir ve baş kent olduğunu hatırlatan Başkan Selim Yağcı, mesajında şunları aktardı:

”İstanbul fethinin önemine binaen söylenen en değerli ve en güzel söz Peygamber Efendimizin, ”İstanbul muhakkak fetholunacaktır. Bunu gerçekleştirecek ordunun kumandanı ne mutlu kumandan ve askeri ne mutlu askerdir’ sözüdür. Bu kutlu fetihle birlikte insanlık medeniyet görmüş, farklı dil, ırk ve dinden insanların nasıl bir arada huzur ve adaletle yaşayabileceği anlaşılmıştır. İstanbul adeta 6 asrı aşkın dünyaya hak ve adalet dağıtan devlet anlayışının sigortası ve merkezi olmuştur. Geçtiğimiz günlerde, büyük bir coşku ve mutluluk içinde kutladığımız Bilecik’in fethi ile birlikte İstanbul’un fethi de bizlere ikinci bir bayramı yaşatmıştır. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz süre içinde İnşaallah bu fetih ruhu ve fetih kutlamaları kıyamete kadar sürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, birçok medeniyete yüzyıllar boyu ev sahipliği ve başkentlik yapan İstanbul’un Kutlu Fatih’i, Fatih Sultan Mehmet Han ve kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

bilbel_1369919418

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.