DOLAR
32,5555
EURO
34,8483
ALTIN
2.431,16
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, basın mensupları ile bir araya geldi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, basın mensupları ile gerçekleştirdiği buluşmada, 11 yıllık hizmet dönemi ile içinde bulunduğumuz 4 yıllık dönemde gerçekleştireceği projeler hakkında bilgi verdi.
Belirli dönemlerde basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen sabah kahvaltısında basın mensuplarına Bilecik Belediyesi’nin hizmetleri ve önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.
Şelale Park’ta düzenlenen buluşmaya, AK Parti İl Başkanı Kadir Bayrak, Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Can ve Merkez İlçe Başkanı Fikret Karabıyık katıldı. İl yönetim kadrosunun uzun bir süre sonra bir arada görülmesi de dikkatlerden kaçmadı.
Sürpriz proje ve şehir için yapılacak çalışmalara ilişkin müjdeler veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2015 yılının ilk basın toplantısında basın mensupları ile kamuoyunu bilgilendirmek istediklerini belirtti.
Bilecik Belediyesi’nde yapılan tüm çalışmaların şeffaflık çizgisi doğrultusunda yapıldığını ve hemşehrilerimizin de bilgilendirildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi olarak, bu dönem turizm ve tanıtım faaliyetlerine önem vereceklerini kaydetti.
”TÜİK VERİLERİNE GÖRE ALT YAPI VE ULAŞIM İMKANLARINDA İLK SIRALARDAYIZ”
11 yıllık hizmet dönemi yanı sıra 4 yıllık süreçte gerçekleştirilmesi planlanan projelerden de söz eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları aktardı:
”Hafızayı beşer nisyan ile maluldür. 2004 yılı ile 2014 yılını bir kıyasladığımız zaman çok şey değiştiğini görebiliriz. Örneğin, 2004 yılında, bu oturduğumuz mekanlar yoktu. 11 yıl içerisinde Üniversite girişinden Küplü Köyü çıkışına kadar her metrekarede konulmuş bir taş, dikilmiş bir ağaç vardır. Bunun için çok mutluyuz. Elbette ki olayları bulunduğu dönem içinde değerlendirmek gerekir. Yani geçmişin sorunlarına takılıp kalamayız. Bizler, önümüzdeki şehrimize neler kazandırabiliriz düşüncesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çok şükür ilk 5 yıllık dönemimizde şehrimiz için yapılması gerekenleri yaptık. Alt yapı ve ulaşımdaki sorunları çözdük. Altyapı ve ulaşım anlamındaki imkanlar noktasında TÜİK verilerine göre ilk sıralardayız. Yani 2004 yılında bunların hiçbiri yokken bugün bizler el birlik içinde birlikte çalışarak, bu güzel sonuçları ortaya koyduk. ”dedi.
”BİLECİK’İN ÖNEMLİ SORUNLARINI İLK 5 YILLIK DÖNEMİMİZDE ÇÖZDÜK”
Bilecik’in en önemli sorunları arasında olan Pazar ve ulaşım sorunun belediye bünyesine alınması konusunda önemli adımlar atıldığını kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilk 5 yıllık hizmetleri döneminde şehrin önemli sorunlarını çözdüklerini belirterek, şöyle devam etti:
”Bilecik’te vatandaşımızın ayağı, araçlarımızın tekerleği çamura değmeyecek” şeklindeki sözümüz, birileri için hayal görünebiliyordu. Bu sözümüzü çok şükür yerine getirdik ve bu hedefimizi gerçekleştirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Yaptığımız birçok çalışmadaki kaynağı Bilecik’ten sağladık. Yani Bilecik’in sermayesinden kullandık. Gerçekten şehirlerin en büyük sorunlarından olan pazar yeri ve ulaşım konusunu çözüme kavuşturduk. Böylece her seçimde malzeme olarak kullanılan ve sorun edilen pazar yeri ve ulaşım sıkıntısına son vermiş olduk. Çünkü gerçekten büyük ve gelişmiş bir şehir olmak istiyorsak bunları yapmamız gereriyordu. ”
”11 PLAKALI BİLECİK’E 11 ESER DEDİK, FAZLASINI GERÇEKLEŞTİRDİK”
”Biz sadece yapabileceklerimize söz verdik; söz verdiklerimizi ise yerine getirdik” anlayışıyla, ”11 Plakalı Bilecik’e 11 Dev Proje” sloganıyla yolumuza devam ettik. Bu kapsamda, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi gibi yüzyıllarca hizmet verebilecek bir eser başta olmak üzere, Bilecik Belediyesi Buz Pisti, Hamsu Vadisi Projesi, Pelitözü Gölpark Açık Hava Tiyatrosu, Kayı Plaza, Karasu Vadisi Projesi, Su Eğlence Dünyası, Kapalı Spor Salonu, Kapalı Pazar Yeri, Alt ve Üst geçitleri ile ihalesini yaptığımız Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali gibi eserleri sayabiliriz. Yine bu sayılan 11 projeden ayrı olarak da yapımı tamamlanmış ve devam eden birçok çalışmayı da vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Çünkü kurucu genel başkanımızın da bizlere talimatı doğrultusunda söz verdiklerimiz yaptık.”

”ŞEHİRLERİN YARIŞTIĞI BİR DÖNEMDE BİLECİK EN ÖNDE OLMALIDIR”
Şehirlerin yarıştığı bir dönemi yaşadıklarını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu yarışta Bilecik’in en önde olması için vargüçleriyle çalıştıklarını belirterek, şöyle devam etti:
”Geçmiş elbette ki önemlidir. Ancak bizler şehrimizin gelişmesi için geçmiş dönemde hak edilen çabanın verilmemesine takılıp kalamayız. Çünkü şehirlerin yarıştığı bir dönemdeyiz. Bu yarışta değil geride kalmak en önde olmak amacıyla çalışıyoruz. Bu dönemi şehrimiz için turizm değerlerini öne çıkarma ve tanıtımını gerçekleştirmek olarak hedefledik. Bu dönem Bilecik dışarıya açılma dönemini yaşayacak ve kaybettiğimiz zamanı geri getirme, emsallerimizin önüne geçmek için çalışıyoruz.

”30 VİZYON PROJEMİZİN İLK 7’SİNİN STARTINI VERDİK”
Yapılması planlanan 30 projeden ilk 7 projenin startını verdiklerini belirten Yağcı, şu bilgileri verdi:
”Projelerimizden biri olan otogar Projesinin ana yol üzerinde ve bağlantı yollarının verimli bir şekilde kullanılacak olmasını istiyoruz. Daha önce yoğun kar yağışından ve inşaat sürecinin uzamasından dolayı açılışını yapamadığımız otogarın 8. Veya 9. Aylarda açmayı planlıyoruz. Böylece şehir içindeki enerji ve hareketliliği yeni otogarımız vasıtasıyla daha da arttıracağız.”
”ÇEVRECİ BELEDİYECİLİK AÇISINDA ATIKSU ARITMA TESİSİNE SON DERECE ÖNEM VERİYORUZ”

Atıksu Arıtma Tesisimizin de ilerki günlerde açılışını yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Şehrimize kazandırılmasında büyük artılar olan ve son derece önem verdiğimiz Atık Su Arıtma Tesisimizin inşaat çalışmaları tamamlandı. Tesisimiz, en kısa zamanda faaliyetlerine başlayacak. Vatandaşımızın gözünde ve bilgisinde bu proje yeteri kadar önem görmemiş olabilir. Ancak çevreci belediyecilik adına, bu proje Bilecik’e birçok katkı sağlayacak. Kullanılan sular temizlenerek, doğaya tekrar kullanılmaz üzere yani zararsız halde bırakılacak”

”OSMANLI PADİŞAHLARI TARİH ŞERİDİ PROJESİ EN KISA ZAMANDA HİZMETE GİRECEK”
Osmanlı Tarih Şeridi projesinde çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Taril ve kültür şehrinde hemşehrilerimize ve misafirlerimizin hizmetine sunacağımız Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesi de bizim için son derece önemlidir. 2015 yılının Mayıs ve Haziran aylarında açılışını yapmayı düşünüyoruz. Bu çalışma da şehrimizin tanıtımı ve turizminin gelişmesi açısından son derece büyük bir öneme sahiptir.”
”KENT MÜZESİ İLE YAKIN GEÇMİŞİMİZİ TANIYACAĞIZ”
Bilecik Belediyesi Yaşayan Kent Müzesi projesinin de tamamlandığını ve kısa bir süre sonra hizmete gireceğini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Müzenin teslim işlemlerini yapıyoruz. İçerisindeki tefrişat işlemleri hızla devam ediyor. Burada Bilecik’in geçmişine ait eserler sergileyeceğiz ve bu eserleri gün geçtikçe zenginleştireceğiz. Gerçekten müzeler bir şehrin rüştünü ispat etme anlamında son derece önemlidir.” dedi.
”BİLECİK BELEDİYELER BİRLİĞİ OLARAK 5 KURUŞ VERMEDEN 50 MİLYONLUK TESİS KURDUK”
Bilecik Belediyeler Birliği olarak şehrimize kazandırılacak olan Katı Atık Entegre Tesisi’nin önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, birlik olarak, 5 kuruş vermeden büyük bir tesise sahip olduklarını belirterek, ”Katı Atık Dönüşüm Tesisi projesi 50 Milyonluk bir proje. Bu tesis için Bilecik Belediyeler Birliği’nin cebinden 5 kuruş para çıkmadı. Bu tesisimiz de 2015 yılının bitimi 2016 yılı başında açmayı düşünüyoruz. Bu entegre tesisi Türkiye’nin en büyük dönüşüm entegre tesisi olacak.” ifadelerini kullandı.
Mahalle Konakları projelerimiz devam ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bahçelievler ve Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki mahalle konaklarına 2. Katı çıkmayı planladıklarını ve buna ilişkin çalışmaların tamamlandığı söyledi.

“BU DÖNEM BİLECİK’İN DIŞARIYA AÇILMA DÖNEMİ OLACAKTIR”
11 yıl sonrasında, içinde bulunduğumuz dönemde Bilecik’in turizm ve tanıtım açısından gelişmesi yönünde çaba harcanılacağını belirten Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Bu dönem Bilecik’in dışarıya açılma dönemi olacaktır. Kaybettiğimiz zamanı geri kazanma ve emsallerimizin önüne geçmek için çaba harcayacağız. Elbirlik içinde tüm ilçelerimizle birlikte Bilecik’in tanıtılması ve dışarıya açılması için gerekli faaliyetleri sergileyeceğiz” dedi.
”HEMŞERİLERİMİZE HİZMET YOLUNDA NE GÖREV VERİLİRSE ONU YAPARIZ”
AK Parti Genel Merkezi tarafından belediye başkanlarının Milletvekili adayı gösterilmemesi kararı üzerine aday olmayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, herhangi bir haksızlığa uğradığını düşünmediğini belirterek, ”Biz bu partinin bir neferiyiz. Bize nerede ne görev verilirse onu en iyi şekilde yapma noktasında oluruz. Önümüzde 4 yıllık bir dönem var. Bizim herşeyimiz halkımızın bilgisindedirl Biz, milletimize hizmet etme adına milletvekili olma yönümde talebimizi, partimizin yetkili organlarına ilettik. Onlar da belediye başkanlarının istifa etmemeleri gerektiği şeklindeki gerekçeden dolayı böyle bir karar verdiler. Bizler, medeniyet yolculuğunda önemli işler yapan AK Parti’nin birer neferiyiz. Bize ne görev verilirse vatandaşımız için onu yaparız. ” diye konuştu.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, kadınlarımız için pozitif ayrımcılık yaparak, söz verdikleri Hanımlar Kıraathanesi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi projelerinin de hayata geçirileceğini belirtti.
Yeni dönemde park ve rekreasyon çalışmalarına önem vereceklerini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, her mahallemizde güzel dinlenme alanları yapacaklarını belirtti.
”ŞEHRİMİZİ HER PLATFORMDA TANITMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bilecik’i her anlamda tanıtma ve sesini duyurma anlamında her platformda çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu anlamda Bursa’da 2 günlük önemli bir toplantı gerçekleştireceklerini belirterek, şunları kaydetti:
”Bu yıl kalkınma ajansımızın da destekleriyle Bursa’da 2 günlük bir arama toplantısı yapacağız. Bu toplantı için alanında yetkin moderatörler ve profesyonel ekipler çalışacak ve bir organizasyon gerçekleştirilecek. Tüm il ve ilçelerimiz ile birlikte şehrimiz için nelerin yapılması gerektiği konusunda çalışacağız. Bilecik, artık zorunlu ihtiyaçlarını yerine getirmiş bir şehir. Basınımızdan, şehrimizdeki en uç mahallesindeki vatandaşımız ve bu çalışmada ben de varım’ diyen sivil toplum örgütümüz ile birlikte hareket ederek, aynı zamanda tüm siyasi parti temsilcilerimizin de katılabileceği bir organizasyonda şehrimiz için çalışmalar gerçekleştireceğiz. Çünkü çocuk dostu bir şehir, engelli dostu bir şehir ve kadın dostu bir şehir oluşturmak için çalışacağız. Yaşam standardı yüksek, ekonomisi güçlü bir Bilecik oluşturmak için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu anlamda parti ayrımı da gözetmeden tüm belediye başkanı arkadaşlarımız ile görüş alışverişinde bulunacağız. ”
Ustalık dönemi olarak nitelendirdikleri bu dönemde 3. Organize sanayinin yapımı, üniversite’nin daha etkin gelişmesi ve altyapı hizmetleri konusunda gayet göstereceklerini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”2019 yılına geldiğimizde ne vaat ettiysek hepsini gerçekleştirmiş bir şekilde karşınıza çıkacağımıza inanıyoruz. Tabi ki çok büyük engellerden dolayı gerçekleştiremediğimiz projeler olursa onları da tekrar halkımıza açıklayacağız.”
şeklinde konuştu.

”İLK AŞAMADA PORTATİF OTOPARKLARI VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”
Şehirdeki otopark ihtiyacı noktasında iletilen soruları cevaplandıran Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları ifade etti:
”Vatandaşlarımız için ilk aşamada belirli noktalara portatif otoparlar yerleştireceğiz. Şehrimizin merkezinde Migros’un karşısında bulunan otoparkımızın gün içinde yeterli oranda vatandaşımız tarafından kullanılmadığını da biliyoruz. Oraya sırf bir otopark yapmış olmak adına bir çalışma yapsak da oraları yine boş kalacak. Çünkü insanlarımızın otopark noktasındaki düşüncesinin değişmesi lazım. Örneğin insanımız işlerinin olduğu alanda araçlarını park edecek alanların olmasını istiyor. Ancak her gün büyüyen ve gelişen Bilecik’imiz için böyle bir düşünce son derece yanlış. Bunun yanında bizim otopark noktasında nihai hedefimiz, Seven Çarşı’sının olduğu alanda büyük bir çalışma gerçekleştirmektir. Bunu, kentsel dönüşüm kapsamında daha uygun bir şekilde yapacaktık. Ancak hemşerilerimiz kentsel dönüşüm kararını kabul etmedi. Bizler bu projeyi yerinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Buna ilişkin proje çalışmalarını yıl sonuna kadap yapmayı, 2016 yılında çalışmalara başlamayı ve 2 ile 3 yıl içinde de bitirmeyi planlıyoruz” dedi.
”HALK EKMEK NOKTASINDA DAHA GÜZEL VE SÜRPRİZ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR”
Bilecik’te, belediye tarafından halk ekmek fırının olmaması hakkındaki eleştirilere de cevap veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, bu konuda sürpriz bir çalışmaları olduğunu belirterek, şunları söyledi:
”Belediyecilik hesap ve kitap işidir. Biz, hiçbir zaman halk ekmek fırınları üzerinden siyaset yapmadık ve böyle bir söylemde bulunmadık. Ama bu anlamda ileriye dönük, vatandaşımızın bu anlamdaki ihtiyacını giderecek daha güzel ve sürpriz bir çalışmamız olacak. Bu noktada ihtiyacı olan vatandaşlarımızı böylece daha güzel bir çözüm bulmuş olacağız”dedi.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, şehirdeki su fiyatlarına ilişkin ise; ”Bilecik’te su ücretlerine, hizmete geldiğimiz dönemden bu yana bir artırım yapmadık. Suyumuz son derece kaliteli ve içme standartları yüksek olan bir yapıda. Atık su bedelini kanunlar doğrultusunda alıyoruz. Diğer yandan katı atık bertaraf bedelleri hakkında bizleri eleştiren arkadaşların belediyeleri de bu ücreti alıyorlar. Bilecik Belediyesi olarak bu bedel 4 TL olarak alınırken onlar 6 TL alıyor. Yani bizim aldığımız bedeller kanunlar nezaretinde alınan miktarlardır. Diğer yandan sosyal belediyecilik anlamında yapmamız gereken tüm yardımları ihtiyaç sahibi insanlarımıza yapıyoruz. Bunları polemik konusu haline getirmeye gerek yok.” dedi.
”HER 11 ADAYIMIZ DA BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR”
Genel seçimlerde Bilecik milletvekilliğine aday olan kişiler hakkındaki soruyu cevaplandıran Belediye Başkanı Selim Yağcı, her 11 adayın da kendileri için değerli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
”Türkiye’miz önemli ve büyük bir ülke. Ben öncelikle bu genel seçimin şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnsanımıza hizmet adına çalışan tüm aday adayı arkadaşımıza medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Benim bu konuda bir prensibim var. Var olan bir soruna ilişkin görüş önerisinde, çözüm önerisinde bulunmaya önem veriyorum. Zaten Hadisi Şerif’te de; Bir kötülük gördüğünüzde elinizle düzeltin, elinizle olmazsa dilinizle düzeltin, dilinizle de olmazsa kalbinizle buğuz ediniz ki, o da imanın en zayıfıdır.” belirtildiği şekliyle hareket etmek gerekir. Bu arkadaşlarımız da bu anlamda vatandaşımıza hizmet etmek için aday oldular. 11 adayın hepsi de son derece önemli ve değerli şahsiyetlerdir. Parti organlarımız bu anlamda gerekli çalışmaları yapıyor. Ben de bu anlamda temayül yoklamasında oy hakkımı kullandım. AK Parti olarak, en iyi en başarılı adayın çıkarılacağına inanıyorum. Seçilen arkadaşımızla birlikte Bilecik’imize, insanımıza hizmet etmeye çalışacağız. ” dedi.

2 (1) 3 (1) 4 5

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.