Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

Bilecik Belediye Başkanı Şahin, Şehrin Altyapısıyla İlgili Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Bilecik Belediye Başkanı Şahin, Şehrin Altyapısıyla İlgili Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi. Şahin, son günlerde yaşanan aşırı yağışlar sonucu oluşan altyapı problemleri ile meydana gelen hasar hakkında vatandaşları bilgilendirdi, sorularını cevaplandırdı.

Belediye Başkanı Semih Şahin, şehrin altyapısı hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi;

“Bu yıl meydana gelen yağışın büyüklüğünü şu rakamlarla verebiliriz. Örneğin bu yılın Nisan ayının tamamında metrekareye ortalama 40.6 kilogram düşerken, şehrimize sadece 17 Haziran günü metrekareye 45.7 kilogram yağış düştü. Bizler Bilecik’in altyapı sorunlarını çözmek için her biri kendi alanında deneyimli isimlerden bir ekip oluşturduk. Altyapı sorununa dair etkili ve inovatif projeler yaratabilmek için eski dönem verilerini inceledik ve bu anlamda veri toplamaya devam ediyoruz. Şehrin altyapısına ilişkin en yakın veri 2013 yılına ait. Altyapı sorununa dair güncel herhangi bir veriye ulaşamadığımız için mevcut durum tespitini yapmak üzere çalışmalara başladık. Bu inceleme ve araştırmaları da yaparken sizin görüş ve taleplerinizi de dinlemek istedik”

Belediye olarak, toprak altında kalan mezarlığa müdahale için Anıtlar Kurulundan haber beklediklerini kaydeden Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik Belediyesi olarak ilgili birimler ile birlikte gerekli çalışmaların tamamlandığını ve Anıtlar Kurulundan gelen bilgi doğrultusunda çözüm üreteceklerini belirtti.

Maalesef Altyapıyla İlgili Büyük Sorunlar Var

Belediye Başkanı Semih Şahin, açıklamasında ayrıca altyapıda büyük sorunlar olduğuna dikkat çekerek, ‘’Bu tür yağışlara karşı mazgalların temizlenmesi yetmiyor. Çünkü, mazgalların içi kapalı ve tıkanmış. Yolların durumunda da birçok sıkıntı var. Altyapıya ilişkin doğru düzgün bir pafta çalışması dahi yok. Yağmur suyu hatları kanalizasyon hatlarına bağlanmış. Yani böyle bir durum yaşadığımız yüzyıla yakışmıyor. ‘’ ifadelerini kullandı.

Büyük Bir Sorunla Karşılaşmazsak Altyapı Çalışmalarını 3 Yıl İçinde Tamamlamayı Planlıyoruz

Belediye Başkanı Semih Şahin, “Belediye tarafından arıtma tesisleri yapılmış ancak kullanılmıyor. Bizim şu an acil olarak yapacağımız çalışma, ilimizdeki altyapıya ilişkin çalışmalar gerçekleştiren kurumlardan ellerindeki veriler ile bizim toplayacağımız bilgiler ışığında şehrin haritasını çıkarmak olacak. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzü de oluşturduk. Bu anlamda önemli çalışmalar gerçekleştireceğiz. Hesaplamalarımıza göre önümüzdeki 3 yıl içinde şehrin bu anlamdaki altyapı çalışmalarında önemli mesafeler kat edeceğiz’’

Toplantıda ayrıca Başkan Yardımcısı Muharrem Dumansızoğlu ve Danışman Rafet Özbek tarafından vatandaşlarımıza teknik bilgiler verildi ve sorular cevaplandırıldı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Semih Şahin, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, Başkan Danışmanı Rafet Özbek, Başkan Yardımcısı Muharrem Dumansızoğlu, belediye ve il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.