DOLAR
32,4232
EURO
34,4888
ALTIN
2.483,07
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
30°C
Bilecik
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Çok Bulutlu
16°C

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı Oldu

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı Oldu. Bilecik Belediye Meclisi, Belediye Başkan Vekilini belirlemek için toplandı.

Muharrem Tüfekçioğlu hakkında, orman alanlarının işgali, ormandan faydalanma ve orman içinde yerleşilmesi suçunu işlemesi nedeniyle, Bilecik 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 18.03.2016 tarih ve 2015/441 Esas, 2016/133 sayılı Kararı ile verilen 1 yıl 11 ay hapis cezasının Yargıtay 7. Ceza Dairesinin 22.02.2022 tarihli kararı ile onanması üzerine kesinleştirildiği Bilecik Valiliğine bildirilmiş ve Yargıtayca onanan karar ve 5237 sayılı TCK’nın 53/1 maddesi gereğince Muharrem Tüfekçioğlu’nun Bilecik Belediye Başkan Vekilliği görevine devam edemeyeceği anlaşıldığından, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45. Maddesi gereğince yeni bir Başkan Vekili seçimi için gerekli çalışmalara başlandığı Bilecik Valiliği tarafından 1 Nisan 2022 tarihinde duyurulmuştu. (Başkan Vekili Tüfekçioğlu Görevine Devam Edemeyecek)

Aradan geçen 1 haftalık sürenin ardından bugün Bilecik Belediye Meclisi, Mustafa Sadık Kaya başkanlığında, belediye başkan vekilini belirlemek amacıyla Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezindeki belediye meclisi toplantı salonunda bir araya geldi.

Parti gruplarının temsilcileri  adaylara yapılacak seçim öncesi başarılar dileyerek, yapılacak seçimin hayırlar getirmesini temenni ettiler.

Millet İttifakı Bilecik Belediye Başkan Vekili Adayı Melek Mızrak Subaşı, Cumhur İttifakı Bilecik Belediye Başkan Vekili Adayı Çetin Kaya olurken, toplamda 24 oyun kullanıldığı seçimin 1 ve 2. turunda Melek Mızrak Subaşı 14 oy, Çetin Kaya ise 10 oy aldı.

Üye tam sayısının 3’te 2 çoğunluğu sağlanamadığı için 3. tur oylamaya geçildi ve sonucun değişmediği seçimde 14 oy alan Melek Mızrak Subaşı belediye başkan vekili oldu.

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, ”Herkesin desteği için teşekkür ediyorum. 24 meclis üyemize saygılarımı sunuyorum. Benim için biraz farklı bir an. Aslolan Bilecik. Umarım güzel olacak. Bilecik için hep birlikte el ele çalışmaya devam edeceğiz. Herkesin desteğini bekliyorum. Çünkü bizler belediye meclis üyeleriyiz. Bu il için çalışıyoruz. Hep birlikte omuz omuza olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Belediye meclis toplantısına, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bilecik Milletvekilleri Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün ve siyasi partilerin il başkanları da izlemek üzere katıldı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.