DOLAR
32,5971
EURO
34,8409
ALTIN
2.495,63
BIST
9.471,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik, Basketbolda Emin Adımlarla İlerliyor

Bilecik, Basketbolda Emin Adımlarla İlerliyor

Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı Antrenörü Yeşer Karabulut, ile gerçekleştirdiğimiz röportajda takımın başarıları ve hedefleri hakkında konuştuk.

Hocam, kendi evinizde oynadığınız Çankırı Demirspor’u 70-54’lük bir skorla yendiniz. Bu performansı neye bağlıyorsunuz?

Evet, son 3-4 haftadır, çok güzel maçlar oynuyoruz, bir çıkışımız oldu. Geçtiğimiz hafta Adana’da yenildik ama çok iyi basketbol oynuyoruz. Oyuncularımız gayet istekli ve çok arzulular. Bu da tabi ki maçlara olumlu yönde yansıyor. Bu hafta sonu da Çankırı Demirspor’u evimizde konuk ettik ve onları da iyi bir oyunla mağlup ettik. Gerçekten de güzel bir taraftarımız vardı bizleri yalnız bırakmadılar. Onlara teşekkür ediyorum. Oyuncularıma da teşekkür ediyorum. İnşallah bu çizgimizi gelecek maçlarda da devam ettiririz.

Önümüzde kaç maç kaldı ve durumunuz nedir hocam?

Önümüzde son 3 maçımız kaldı, Play Off öncesinde. Biliyorsunuz biz daha önce gerek sizinle gerek diğer basın mensupları ile yaptığımız röportajlarda dedik ki, Bizim Bilecik Belediyesi Basketbol Takımı olarak öncelikli hedefimiz, Play Off oynamak. Aslında bu bir söz de oldu, bir iddia gibi oldu. Bu iddiayı gerçekleştirmeye de çok az kaldı. Şimdi son 3 haftaya girdik. Bu hafta kendi evimizde, 4 sayı ile kaybettiğimiz, Trakya Meriç’i ağırlayacağız. Bu karşılaşma normalde yapıldığı gibi Pazar günü değil, üniversite sınavları nedeniyle Cumartesi günü saat: 15:00’te oynanacak. Bu maç bizim için çok kritik bir maç. Orda 4 sayı ile yenildik. Burada 5 sayı farkla yenmek istiyoruz. İnşallah bir aksilik olmazsa, bu haftaki performansı sahaya yansıtırsak, yeneceğimizi umut ediyorum. Bu haftadan sonra yani seçim haftası biz İzmir’de Cumartesi günü Bostanlıspor ile karşılaşacağız. Onları da burada bir sayı ile yenmiştik. O maçın rövanşı gibi olacak. İnşallah o maçı da kazanmak için oynayacağız. Nisan’ın 6’sında burada Kayseri Melikgazi ekibini, Kayseri’de yendik ve burada ağırlayacağız.

Son 3 maça girdik, avantajlı durumdayız. İnşallah bu son 3 maçımızı da kazanarak, güzel bir noktayı koymak istiyoruz. En kritik olan bu hafta oynayacağımız Trakya maçı. Onun için bu hafta da seyircilerimizi maçımıza şiddetle bekliyoruz. Onlara ihtiyacımız var.

”BİLECİK’İ BİRÇOK İLDE MAÇLARIMIZ İLE TANITIYORUZ”

Hocam, oyuncularınızın performansından bahsedebilir misiniz?

Oyuncularımız, Bilecik’te oynamaktan çok memnunlar. Bilecik’te coğrafya olarak büyük illere yakın olmamızdan dolayı bizimle birlikte olmaktan çok mutlular. İyi bir hava yakaladık, seyircimizden çok memnunlar. Birçok kulüpte oynarken bulamadıkları seyirciyi, Bilecik’te bulabiliyorlar. İlgi ve alaka var. Onlarda bu ilgi ve alakayı hissediyorlar. O sevgiye inanarak iyi oynuyorlar. Bu noktadan da oyuncularımızdan memnunuz. Birkaç Bilecik’li gencimiz var. Onları motife etmeye çalışıyoruz, iyi performansları var. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Yıldız erkeklerde, 1998 doğumlu çocuklarımız ile Edirne’ye gittik. Onlarla Bilecik Belediyesi’ni temsil ettik. Çok güzel maçlar oynadık. Kaybettik ve yenildik ama şehrimizi tanıtmış olduk. Bu anlamda Bilecik gençlerine katkı sağlamış isek ne mutlu bize.

Ligde kaçıncı sıradayız ve hedefleriniz nelerdir?

Şimdi biz bulunduğumuz 3. ligde B grubunda 4. sıradayız. Öncelikli amacımız o ilk 4 içindeki yerimizi korumaktır, play off hedefimiz için. 2. sıraya kadar yükselebiliriz, bu son maçları aldığımız taktirde. Ama en kötü, 4. sıradaki yerimizi koruyarak, seyircimize bir play off maçı izletmek istiyoruz.

”BİLECİK’E HERŞEYİN EN GÜZELİ YAKIŞIR”

2. lig hedefleriniz nelerdir hocam?

Evet. Bizim 2. lig hedefimiz bu yıl da var. Onun peşinde koşuyoruz. Gerçekten Sayın Belediye Başkanımız Selim Yağcı ile 8 yıl önce çıktığımız yolculukta buralara kadar geldik. Neden 2. lig olmasın. Evet. Bilecik’e 2. lig’de yakışır basketbolda. Bu şehre en güzel şeyler yakışır. Biz öyle düşünüyoruz. Sayın Belediye Başkanımız da aynı şeyi sürekli vurguluyor. Biz de bu hedefe ulaşmak için gayret gösteriyoruz. Ama belki de bu yıl ulaşamaz isek, önümüzdeki yıl, ya da birkaç yıl içinde 2. lig hedefimizin sayın Belediye Başkanımız ile büyüyeceğine ben inanıyorum. Buradan da Sayın Belediye Başkanımız Selim Yağcı, başta olmak üzere, Bilecik Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekibi, Bilecik basınımız ve taraftarımıza çok teşekkür ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.