DOLAR
32,3694
EURO
34,7789
ALTIN
2.394,73
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
23°C

Bilecik Bahçelievler’de Asfaltlama Çalışmaları Başladı

Bilecik Bahçelievler’de Asfaltlama Çalışmaları Başladı

Bilecik Belediyesi Bahçelievler Mahallesinde asfaltlama çalışmalarına başladı.

Bahçelievler Mahallesi sakinlerinin uzun süredir tamamlanmasını beklediği yol çalışmaları ile ilgili olarak Bilecik Belediyesi’nden sevindiren haber geldi.

Bilindiği üzere Bahçelievler Mahallesi sakinleri devam eden yol çalışmaları nedeniyle bir süredir yağmur yağdığında çamur, güneşli havalarda ise oluşan toz-toprak nedeniyle şikayetçiydi. Bilecik Belediyesi sevindiren haberi Bilecik Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Yapılan paylaşımda, ”Bahçelievler Mahallesi Atakent Caddesinde yol bakım ve asfaltlama çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Hürriyet Mahallesi sakinleri de asfaltlama çalışmalarının bir an önce başlamasını isterken, Haziran ayına kadar devam eden yağmurların ardından az bulutlu ve açık seyredecek hava sıcakları ile birlikte belediyenin asfaltlama çalışmalarına devam etmesi bekleniyor.

Asfaltlama Çalışmaları Nasıl Yapılır?

Asfalt çalışması yapılacak yollarda öncelikle alt yapı kurum ve kuruluşlarının çalışmalarının olup olmadığı tespit ediliyor. Ardından ilgili birimler tarafından planlanıp ve projelendirilerek, alt yapı ve kazı çalışmalarından sonra asfaltlama programı başlatılıyor.

Asfalt yapılan yollarda ilk olarak yolun asfalt yapılacak olan kısmı belirlenerek, buranın yükseklik seviyesi denilen kot seviyesi topograf ile ölçülerek, yolun enine ve boyuna eğimleri belirlenerek seviyesi ve standart yüksekliği sağlanıyor. Bozuk olan yoldaki zemin kot seviyesine getiriliyor. Bozuk olan satıh ve çukurlara dolgular yapılır. Islak, çürük ve oynak zeminler kazı dolgu ve beton çalışmaları ile iyileştirilerek sağlamlaştırılır. Varsa yağmur suyu ızgaraları yeni yol eğimlerine göre viraj eğimleri dikkate alınarak tekniğine uygun inşa edilerek yenilenir.  Yoldaki çalışmalar yolun temizlik ve astar atımı ile devam eder. Yoldaki asfalt serimi sırasında finişer makineleri, sıkıştırma sırasında ise lastik ve çelik bandajlı silindirler kullanılıyor.

Asfalt serimi tamamlanıp yol trafik akışına açılmak üzere sıcak asfaltın soğuyarak sertleşmesi için bir müddet bekletilir ve daha sonra trafiğe açılır.

Asfalt Yama Çalışması Nasıl Yapılır?

Asfalt serim çalışmalarındaki işlemlerin aynısı yama çalışmalarında da devam etmektedir. Yama yapılacak uzun metrajlı yolda,  daha önceden bulunan bozuk asfalt kalıntıları freze makinesiyle frezelenerek kaldırılır. Yolun bu bölümü de kaplama çalışmalarındaki esaslar takip edilerek onarılır ve düzgün hale getirilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.