DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bilecik Ayrımı Köprülü Kavşağı Ne Zaman Açılacak

A+
A-

Bilecik Ayrımı Köprülü Kavşağı Ne Zaman Açılacak? Bilecik Ayrımı Köprülü Kavşağı ne zaman bitecek? Bilecik Halkı tarafından merak edilen bu sorulara yanıt, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’dan geldi.

Müjdeli haberi Bilecik Milletvekili Selim Yağcı duyurdu

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Ayrımı Köprülü Kavşağı ile ilgili bilgi notunu paylaşarak, ”Kıymetli Hemşehrilerimizin uzun zamandır yapımını bekledikleri Eskişehir’den Bilecik girişi köprülü kavşak projemize ilişkin müjde ile birlikte bilgi notunu arz ediyorum. İnşallah 31 Mayıs 2022 tarihinde proje tamamlanarak açılışını gerçekleştireceğiz. Bilecik’imize ve Milletimize hayırlı olsun. Hep birlikte daha iyiye daha güzele” ifadelerinde bulundu.

Bilgi Notu:

15.10.2019 tarihinde ihalesi yapılarak 06.11.2019 tarihinde çalışmalara başlanan “Bozüyük- Bilecik-Mekece-Adapazarı Yolu Km:33+593 Bilecik Ayrımı Köprülü Kavşağı (Bozüyük-Mekece Yolu) Toprak İşleri, Sanat Yapıları, Köprü ve Bitümlü Sıcak Karışım Yapımı” işinin yapım çalışmaları, iş programı doğrultusunda ve ödenekler çerçevesinde devam etmektedir.

Proje kapsamında, 1 adet Anayol Kavşak Köprüsü (116,5 m uzunluğunda 4 açıklı Çift Köprü), 1 adet Dere Köprüsü (40 m uzunluğunda, tek açıklı Çift Köprü) ve 1 adet DDY Köprüsü (38,5 uzunluğunda, 1 açıklı Çift Köprü) bulunmaktadır.

DDY Köprüsünde ve Karasu Deresi Köprüsünde sağ yol köprülerinin imalatları ile Bilecik Yolu 0+240-0+610 arası BSK seviyesinde tamamlanmıştır. Sol yol köprülerinde kenar ayak elevasyonları tamamlanmış, köprü kirişlerinin imalatı devam etmektedir.

Anayol kavşak köprüsünde, sağ yolda betonarme ve kiriş imalatları tamamlanmış olup üstyapı çalışmaları devam etmektedir. Sol yolda ise kirişler yerleştirilmekte olup üretimlerinin tamamlanmasına müteakip üstyapı imalatları hızla başlanacaktır.

Proje Bedeli (UYF): 55.000.000,00 TL
Bugüne Kadar ödenen Tutar (UYF): 44.766.465,90 TL
Fiziksel Gerçekleşme: % 81,39

İşin bitiş tarihi Pandemi ve tedarik sebebiyle uzamış ve son olarak 03.07.2022 olarak belirlenmiştir. Anayol Kavşak Köprüsünde yapım çalışmaları hızla devam etmekte olup 31.05.2022 tarihinde yolun açılması hedeflenmektedir.

 

Yorumlar

  1. Bilecikli dedi ki:

    Sn. vekilimiz Yenişehir yolunun akıbeti noldu acaba? Vatandaş bilgi ve ilgi bekliyor.