DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Bilecik Aile Hekimliği Derneği’nden Açıklama

Bilecik Aile Hekimliği Derneği’nden Açıklama

Bilecik Aile Hekimliği Derneği, geçtiğimiz ay Giresun’da yaşanan olay nedeniyle soruşturmanın selameti gerekçesiyle meslektaşlarının açığa alınmasını protesto eden bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şunlar kaydedildi;

 

23.07.2018 de Giresun’da meydana gelen ve kamuoyuna malolan olay nedeniyle, görevini kanunların elverdiği ölçüde yerine getirmeye çalışan meslektaşımız sosyal medyada linç kampanyasına dönüşen bir şekilde yargısız olarak infaz edilmeye başlanmış, üzerine de soruşturmanın selameti açısından açığa alınmıştır. Bunu asla kabul etmiyoruz …. derhal bu yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz.

 

Sorunun ana kaynağı olan evde yatalak olduğu öne sürülen hastanın eşi, raporlu olduğunu iddia ettiği ilaçları yazdırmak için ASM ye gelmiş, misafir hasta olarak kişi ile görüşülmüş, talebinin hasta görülmeden yapılamayacağı ve bunun suç olduğu, kişinin ASM ‘ye gelmesi gerektiği uygun değil ise hastane evde bakım hizmeti ile görüşülmesi gerektiği gelen kişiye doktor tarafından anlatılmıştır. Buna rağmen talebinde ısrar eden kişi poliklinik hizmetini durdurmuş bağırmaya hakaret etmeye başlamış ve sonrasında beyaz kod verilmek zorunda kalınılmış, polis gelmiş ve herkesin malumu olaylar silsilesinde maalesef kişi vefat etmiştir.

Eşinin ilaçlarını yazdırmak derdindeki vatandaşın ölümü hepimizi üzmüştür.Ancak kanunen suç olan ve bu nedenle yargılanıp ceza alan meslektaşlarımız varken bu talep haksızdır ve yapılması halinde suçtur.

 

Yıllarca SGK ya başvurarak bu sorunu çözme talebimiz dikkate alınmamıştır. Nitelikli dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik v.s gibi son derece ağır ithamlarla yargılanan meslektaşlarımız bulunmaktadır.

 

Durum gayet açık ve net ortada iken ve talebin suç unsuru olduğu bilindiği halde meslektaşımızın açığa alınması kanunları uygulayan, hukuk çerçevesinde işlem yapan hekimi haksız duruma düşürmüştür. Her gün uygunsuz ilaç yazımı, illegal rapor talebiyle gelen hastalarımız vardır. Bizlerin tek derdi mesleğimizi, işimizi hakkı ve layığıyla yapmaktır..

Sağlıkta şiddet konusunda adımlar atılmasını beklediğimiz bu günlerde,haklı iken haksız duruma düşmek bizleri üzmektedir, bu durum sağlıkçıya karşı olan şiddeti körüklemektedir.

Beklentimiz bakanlığın meslektaşımıza sahip çıkması, SGK’nın bu ilaç yazdırma mevzusunda net tavrını ortaya koyması ve sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılmasıdır. Hastane bünyesinde hizmet vermekte olan evde sağlık hizmetleri birimi ASM’lerden ayrı ve farklı hizmet sunumu olan birimlerdir.Bu birimle ilgili hizmetteki aksamaların ve yaşanan sorunların çözüm noktası ASM’ler değildir.

 

Sistemin mağduru olan vatandaşımıza Allah’tan rahmet dilerken, bu konuda işinin gereğini yapan meslektaşımızın sonuna kadar arkasında olduğumuzu ve tüm hukuki süreçte destek olacağımızı beyan ederiz.

 

BİLECİK AİLE HEKİMLİĞİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.