DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Bilecik AFAD Ekibi Sıcak Bölgede

Bilecik AFAD Ekibi sıcak bölgede. Bilecik Afet ve Acil Durum (AFAD) ekibi, Suriye’nin Kuzeyindeki Cerablus kentindeki mülteci kamplarında insani yardımı koordine ediyor.

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatında, TSK ve SMO askerlerinden kaçan YPG/PKKlı teröristler, geçtiğimiz haftalarda Cerablus’ta sivillerin sığındığı kampa, sivil yerleşim yerlerine ve sivillere ait araçlara füzelerle saldırmıştı.

3 kişiden oluşan Bilecik AFAD ekibi bu bölgede 11 plakalı araçlarıyla görev yapıyor.

2016 yılında Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) DAEŞ’ten temizlediği Halep’in Cerablus kentinde Bilecik AFAD ekibi, mülteci kamplarındaki insani yardımı koordine ederek, temel gıda maddelerinin de yer aldığı çeşitli yardım malzemelerini Suriyeli vatandaşlara ulaştırıyor.

Hareketli saatlerin yaşandığı bölgede, özellikle Suriyeli çocuklar Bilecik AFAD ekibine yakın ilgi gösterirken, yardım malzemelerinin taşınmasında gönüllü olarak yer aldılar.

Bölgede kritik saatler

Türkiye ile ABD arasında Perşembe günü yapılan mutabakata göre, Suriye’deki Barış Pınarı Harekatına 5 gün süre ara verilmiş, bu süre zarfında YPG/PKKlı teröristlerin güvenli bölgeden ağır silahları toplanılarak ve mevzileri tahrip edilerek çıkarılacağı belirtilmiş, mutabakata uyulmaması halinde ise, TSK’nın Barış Pınarı Harekatına devam edeceği ve ABD’nin ise teröristlere verdiği desteği tamamen çekeceği bildirilmişti.

Mutabakatın ardından, bugün sabah saatlerinde YPG/PKKlı teröristlerin Rasulayn’da SMO askerlerine saldırısı sonucunda 3 SMO askeri yaralanmıştı. Yaşananlar üzerine ABD’nin nasıl bir tavır sergileyeceği merak edilirken, TSK’dan yapılan açıklamada Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat çerçevesinde, PKK/YPG teröristlerinin 120 saat içerisinde bölgeden çıkmasının yakından takip edildiği, bu kapsamda kesinlikle hiçbir engelleme yapılmadığı gibi emniyetle kullanılacak yolların bilgilerinin ABD’li askeri yetkililere eksiksiz iletildiği kaydedildi.

Bugün çoğu ambulanslardan oluşan 39 araçlık bir konvoyun, Rasulayn’a emniyetle giriş ve çıkış yapmış, yaralıların ve bazı kişilerin bölgeden emniyetle tahliyesinin sağlandığı ve konuyla ilgili ABD askeri yetkilileri ile yakından koordinenin devam ettiği bildirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.