DOLAR
32,3810
EURO
34,6041
ALTIN
2.387,71
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C

Bilecik Adeta Dondu Sular Buz Tuttu

Bilecik Adeta Dondu Sular Buz Tuttu. Bilecik’te gece  dereceler -16 °C’yi Gösterdi. Bilecik’te il merkezinde soğuk hava gece geç saatlerde etkisini arttırdı.

Bilecik Adeta Dondu Sular Buz Tuttu

Ülkemizi etkisi altına alan soğuk hava etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; gece saatlerinden başlayarak, 21 Ocak Perşembe sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafif; Ege ve Akdeniz’in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında orta; Marmara ve Batı Karadeniz kıyılarında ise orta yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden, başta üreticiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Bilecik’te özellikle geç saatlerde giderek etkisini arttıran soğuk hava kendini derinden hissettirdi. Soğuk hava ile birlikte evlerinde doğalgaz bulunan vatandaşlar kombilerindeki ısı derecesini artırırken, kömür kullanan vatandaşlar ise sobalarına kömür takviyesi yaptı. İl merkezinde gece geç saatlerde vatandaşlar tarafından kontrol edilen dereceler -16 °C’yi gösterdi.

bilecikte dereceler-16yi gosterdi-kuvvetli buzlanma ve don

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü Eskişehir tarafından bugün için yapılan değerlendirmeye göre,  bölge genelinin parçalı ve az bulutlu olarak geçeceği, ayrıca kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde pus, yer yer sis hadiselerinin de görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin 7 ila 10 derece altında seyredeceği, rüzgarın ise, kuzey yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli buzlanma ve don uyarısı

Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Sabah erken saatlerde yola araçları ile çıkacak olan sürücülerin yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Bilecik’te bugün ve çarşamba günü soğuk hava etkisini sürdürürken, perşembe gününden itibaren sıcaklık 5-6 derece yükselecek.

Bilecik ve ilçelerinde 5 günlük hava durumu ise şöyle olacak;

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.