DOLAR
32,3290
EURO
35,0804
ALTIN
2.292,31
BIST
8.982,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik ADD’den 19 Mayıs Mesajı

Bilecik Atatürkçü Düşünce Derneği adına Şube Başkanı Feyzi Köse 19 Mayıs Mesajı yayınladı.

Köse, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

19 Mayıs 1919 tarihi, tarihten silinmek istenen Türk ulusunun yeniden doğduğu, Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin başladığı önemli bir gündür. Bu gün, 1933 yılından bu yana Türk Gençliği tarafından bayram olarak kutlanmaktadır.

19 Mayıs; yıkılmış, viran olmuş, yabancılar tarafından işgal edilmiş bir ülkenin kurtuluş savaşının ilk adımının atıldığı gündür.

19 Mayıs; Dünyada Emperyalizme karşı kazanılan ilk bağımsızlık savaşının başlangıcıdır.

19 Mayıs Türkiye Cumhuriyetini kuran ulu önder Atatürk’ün doğum günüdür.

Gençlik ulusların geleceğidir. Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan uluslar, geleceğe de güvenle bakabilirler.

Geleceği kuracak ve yaşatacak olan gençlerimize her zaman önem ve değer veren Atatürk, Cumhuriyet’i en iyi biçimde koruyup kollayacağına inandığı gençlere emanet etmiş, böylelikle de Türk Gençliği’ne güvenini göstermiştir.

Bizler inanıyor ve güveniyoruz ki, Cumhuriyet’in yılmaz bekçisi olan gençlerimiz, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında yüksek sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, şartlar ne olursa olsun çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceklerdir.

Ulusal değerlerimiz içinde önemli yer tutan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanmasına sınırlama getirilmesi, içeriğinin boşaltılması ve giderek unutturulma sürecine sokulması çok üzücü ve düşündürücüdür.

Bugün Atatürk ve Cumhuriyet ışığının önüne set çekmek isteyenler,  o ışığın şiddeti ve gücüyle tarih olacaklardır. Atatürk ve onun eserleri gençlerin omuzun da sonsuza değin yaşamaya devam edecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.