DOLAR
32,5967
EURO
34,8303
ALTIN
2.503,68
BIST
9.460,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik 8’nci Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali

Bilecik 8’nci Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali. Belediye Başkanı Selim Yağcı 8. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivalinde, ”Tiyatro festivalini kaldığı yerden devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bilecik 8’nci Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali‘nde, Kristal Çınar Onur ödülleri, gerçekleştirilen muhteşem gala gecesiyle sahiplerini buldu.

Bilecikli hemşehrilerimizin tiyatroyla buluşturmayı ve tiyatro sanatını yaşatmayı amaçlayan 8. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali, basın ve sanat dünyasının birçok ünlü isminin katılımıyla gerçekleştirilen gala gecesiyle başladı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen festivale, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Belediye Başkanımız Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Tiyatro sanatçılarından Ahmet Uz, Sinan Bengier, Reha Bilgen, vali yardımcıları, ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanımız Selim Yağcı ise gerçekten heyecanlı, keyifli ve gururlu olduklarını belirterek, etkinliği katılan herkese teşekkür etti.

Bilecik 8’nci Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali

Kuruluş ve Kurtuluş’un şehri olan topraklarda bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkanımız Selim Yağcı, 8. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali’ni kaldıkları yerden devam ettiklerini belirterek, şunları söyledi.

”8. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivalini kaldığı yerden devam ettirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni bir kültür ve kongre merkezindeyiz. Manevi mihmandarımız Şeyh Edebali’nin ismini alan bir salondayız. Bilecik’te 2004 yılında, tiyatro serüvenine başladığımızda ilk önce dedik ki, ‘sanatların anası tiyatro ise o zaman Bilecik’te her şeyin en iyisi olmalı ve buna tiyatrodan bir başlangıç yapmalıyız’ dedik. Ancak ilk önceleri salonu dolduracak seyirci bulamadık. Çok uğraştık, yılmadık, devam ettik ve sonunda tiyatroya o kadar ilgi oldu ki, insanlarımızı alabilecek salon bulamadık. Bundan sonra şu kararı aldık ki ‘yeni büyük bir kültür ve kongre merkezi ve tiyatronun rahatlıkla yapılabileceği alanlar oluşturmalıyız’ dedik ve bu günlere geldik. Bundan dolayı mutluluğumuzu tarif edemeyiz. ”

Başkanımız Selim Yağcı, gerek kültür kongre merkezinin yapılmasında gerek tiyatro serüveninin devam ettirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, birlik ve beraberlik içinde olunduğu taktirde çok daha güzel işlerde bir araya gelebileceklerini sözlerine ekledi.

Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar festivalde yaptığı konuşmada, Bilecik’e çok güzel bir eser kazandırılmasından dolayı büyük memnuniyet yaşadıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz da hayal gibi görülen projeleri bir bir gerçekleştiren bir parti ve teşkilata sahip olduklarını belirterek, kültür merkezinin yapımında ve tiyatro festivallerinin sürdürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından tiyatro sanatçılarından Çolpan İlhan adına Tülay Doğan, Ahmet Uz, Sinan Bengier ve Reha Bilgen’e Kristal Çınar Onur ödülleri, Yağcı ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Festival, Nejat Uygur’un ”Alo Orası Tımarhane mi” adlı oyunun Ercüment Doğan, Tülay Doğan, Birgül Ulusoy, Seda Kement, Hasan Ömürdeş Alper Can Aydın ve Netali Komantis tarafından sergilenmesi ve Belediye Başkanımız Selim Yağcı’nın oyunculara teşekkür plaketi vermesiyle son buldu.

Görüşlerini aldığımız vatandaşlarımız ise Bilecik’e Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi ile tiyatro sanatını kazandıran Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.