DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik, 2. İnönü Zaferi İle Milletimizin Makûs Talihinin Yenildiği Yerdir

Bilecik, 2. İnönü Zaferi İle Milletimizin Makûs Talihinin Yenildiği Yerdir

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İkinci İnönü Zaferi’nin 93. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Selim Yağcı, mesajında, Kurtuluş Savaşı’nda büyük ve önemli kahramanlıkların sergilendiğini belirtti.

Bilecik’in 2. İnönü Zaferi ile kurtuluşla birlikte milletin makûs talihinin yenildiği yer olması dolayısıyla büyük bir öneme sahip olduğunu hatırlatan Başkan Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”İkinci İnönü Zaferi; Yüce Türk Milletinin, kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir Türk Devleti kurmak ve topraklarımızı düşman işgalinden kurtarmak uğruna verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesinde çok özel bir yeri ve önemi olan bir zaferdir. Benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı bu muharebede Bilecik’in faktörü elbette ki çok büyüktür. Yunanlıların kuşatma altına aldıkları ve İnönü Cephesini sıkıştırmaya başladıkları Metristepe mevkiinde atalarımız, çetin mücadeleler vermiş ve şehit olmuşlardır. Bizler bu gün, atalarımızın ve aziz şehitlerimizin canlarını feda ederek bizlere emanet ettiği bu topraklarda aynı ayrıcalık ile gelecek nesillere bu emaneti taşıyabilme gayreti içerisindeyiz. Türk milleti zor şartlar altında ve büyük mücadelelerle elde edilen bağımsızlığını koruyarak, emin adımlarla ulaşmış olduğu medeniyet yolunda ilerlemeye devam edecektir. Bu anlamda, Bilecik, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet Paşa’ya hitaben; ”Siz orada sadece düşmanı değil, milletin makus talihini de yendiniz” tarihi sözünün söylendiği yerdir. Bizler de bu toprakların önemine binaen her zaman sorumluluğumuzun bilincinde olarak bu topraklara hizmet etmeye devam ediyoruz. Bu düşüncelerle İkinci İnönü Zaferi’nin 93. yıldönümünü kutluyor; başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler diliyor ve şükranlarımı sunuyorum.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.