DOLAR
32,5952
EURO
34,7918
ALTIN
2.497,68
BIST
9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Belediyeden Sokak ve Yaban Hayvanlarına Yem ve Barınak Desteği

 

Belediyeden Sokak ve Yaban Hayvanlarına Yem ve Barınak Desteği

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, sokak hayvanları ve doğal ortamlarında yaşayan hayvanlar için çeşitli yerlere yem ve su ile barınaklar koyduklarını belirtti.

Kış mevsiminde hayvanları korumaya yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Avcı, yaz mevsiminde olduğu gibi kışın olumsuz hava şartlarında da hayvanları korumaya yönelik güzel çalışmalara imza attıklarını belirterek, şunları söyledi:

Sokak hayvanları ile doğal ortamlarında yaşayan hayvanların olumsuz hava şartlarından kötü etkilenmemeleri için mahallelerimizde ve kentin dışında belirlenen yerlere kuşlar için ufak barınaklar yerleştirdik. Bu barınakların çevresine de hayvanların yem ve su ihtiyaçlarını temin edecek noktalar koyduk. Bilecik Belediyesi olarak, bu yıl yaz mevsiminde ”Sokak Hayvanları Besleme Noktaları” çalışmasını uygulamaya koymuştuk. Sokak hayvanları ve kuşlar, yaptığımız bu çalışma ile yaz mevsiminde susuzluk ve açlık çekmemiş oluyordu. Şimdi ise olumsuz hava şartlarına karşı belediye ekiplerimiz hazırladığımız bu noktalara belirli aralıklarla gerekli temizliklerini yaparak, yem ve su takviyesini yapmaktadır.

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Avcı, şöyle devam etti:

Merkez olarak kentteki sokak hayvanlarını buraya getirerek, gerekli tedavilerini yapıyoruz. Buradaki hayvanları her türlü olumsuz hava şartlarından korumak için gerekli tedbirleri yerine getiriyoruz. Barınaklarımız açık ve kapalı alanlardan oluşuyor. Hayvanların kuru ve temiz bir ortamda kalmaları için gerekli çalışmaları da yapıyoruz. Yavruların da üşümemeleri için talaş ve onun gibi malzemeleri seriyoruz. Barınağızımda da her gün ekiplerimiz tarafından gerekli temizlik çalışmalarıyla yem ve su takviyeleri yapılmaktadır. Gördüğünüz gibi burada hayvanlarımız rahat ve sıcak bir ortamda yaşamlarını sürdürüyor.

Avcı, vatandaşların da hayatın birer parçası olan sokak hayvanları ve kuşlar için evlerinin önlerine ya da cam kenarlarına çevreyi kirletmemek şartıyla yem ve su bırakmalarının çok yararlı olacağını sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.