DOLAR
32,5245
EURO
34,8905
ALTIN
2.435,28
BIST
9.752,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

BELEDİYEDEN ENGELLİ ASKER ADAYLARI İÇİN KINA GECESİ

Bozüyük Belediyesi tarafından 1 günlük temsili askerlik yapacak 12 engelli asker adayı için “Asker kınası” düzenlendi.

Bozüyük Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Belediye Başkanı Fatih BAKICI, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman CAN, Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail ÇELİK, Belediye Başkan yardımcıları, engelli asker adayları ve aileleri katıldı. Yemekli olarak düzenlenen gecede, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı CAN bir günlük askerlik yapmak isteyen engellilere teşekkür ederek, engellerini aşarak her istediklerini yapabilmeleri temennisinde bulundu.

Programda konuşan Belediye Başkanı Fatih BAKICI ise toplum olarak engellilere sahip çıkılması, olası olumsuzluklardan korunmaları ve onlara insanca yaşam alanı sağlamak amacıyla güç birliği ve gönül birliği yapılmasının en büyük amaçları olduğunu söyleyerek tüm engellilerin engelliler haftasını kutladı. Ardından engellilerin her zaman yanlarında olduklarını ve yanlarında olmaya devam edeceklerini belirten Başkan BAKICI, “bu 12 engelli arkadaşımızın sağlıklı birer vatandaş gibi gerçek asker olmayı düşündüklerini bildiğimiz için onlara böyle güzel bir program yapalım istedik” dedi.

Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail ÇELİK’de Engelliler Haftası nedeniyle Genelkurmay Başkanlığının 1 günlük temsili askerlik uygulaması çerçevesinde, “En Büyük Asker Bizim Asker” projesini hazırladıklarını söyleyerek bu proje kapsamında da Belediye tarafından “Asker kınası” etkinliği düzenlediğini anlattı. “Askerlik bizim için çok önemlidir” diyen ÇELİK; “ Erkek olup engelli olanların içlerine, askerlik yoklaması yaklaşınca bir sızı çöker. Bunu kimse bilemez, yaşayan bilir. Allah kimseye yaşatmasın. 1 günlük askerlik bizim için çok şey ifade ediyor. Hem engelli hem dernek başkanı olarak normal askerler gibi örf ve adetlerimize uygun olarak asker kınası etkinliği düzenlemek istedik” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Dernek Başkanı İsmail ÇELİK, Belediye Başkanı BAKICI’ya ve Yüzbaşı CAN’a plaket takdim etti. Kına gecesi, asker adaylarına kına yakılması, dua edilmesi ve çiftetelli oynanması ile devam ederken İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından engelli asker adaylarına, asker tülbenti bağlandı.

Bşk- Engelliler Kına Gecesi 5 Bşk- Engelliler Kına Gecesi 6 Bşk- Engelliler Kına Gecesi 7 Bşk- Engelliler Kına Gecesi 8 Bşk- Engelliler Kına Gecesi 1 Bşk- Engelliler Kına Gecesi 2 Bşk- Engelliler Kına Gecesi 3 Bşk- Engelliler Kına Gecesi 4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.