DOLAR
32,5413
EURO
34,9110
ALTIN
2.425,34
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

BELEDİYE’DEN ENGELLİ ASKER ADAYLARI İÇİN “ASKER KINASI” YAPILDI

BELEDİYE’DEN ENGELLİ ASKER ADAYLARI İÇİN “ASKER KINASI” YAPILDI
Bozüyük Belediyesi tarafından 1 günlük temsili askerlik yapacak 14 engelli asker adayı için “Asker kınası” düzenlendi.
Bozüyük Belediyesi Yeni Mahalle Konağı’nda düzenlenen geceye Belediye Başkanı Fatih BAKICI, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman CAN, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Muzaffer TEKELİOĞLU,Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail ÇELİK, Bozüyük Pazaryerililer Derneği Başkanı Ali ŞAHİNOĞLU, siyasi parti temsilcileri, engelli asker adayları ve aileleri katıldı. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı program Mevlid-i Şerif okunması ile başlarken ardından engelli ailelerine yemek verildi. Sonrasında İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından engelli asker adaylarına asker tülbenti bağlandı. Programda ilk olarak konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, her zaman engellilerin yanlarında olduklarını belirterek, “Bugün burada 14 ağabeyimiz, kardeşimiz ve arkadaşımızın askerlikle ilgili olarak yapamadıkları ama gerçekten de sağlıklı birer vatandaş gibi yapmayı arzu ettikleri askerlik görevleri noktasında hatıraları olsun istedik. Her zaman onların yanındayız ve çalışmalarımızla onların yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Her türlü etkinliklerinde belediye olarak yanlarındayız” dedi. Konuşmasında ayrıca her şeyin siyaset olmadığını, bazı konularda siyaset konuşulmaması gerektiğini vurgulayan Başkan BAKICI “Yönetime geldiğimizden beri her alanda şunu söyledik. ‘Bazı kurumlara muhakkak ayrıcalık gösterilmesi gerekiyor.’ Bizde her açıdan engellilerimize ve ailelerine destek olmaya çalışıyoruz. Onlar herşeye değerler.  Aslında ben engelli ailelerimizin cenneti hak ettiklerini düşünüyorum. Çünkü onlar çok özverililer. Bizim de, her kesinde onlara her zaman destek olması, ne talepleri varsa yerine getirilmesi lazım” dedi.
Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı İsmail ÇELİK ise, Engelliler Haftası dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı’nın 1 günlük temsili askerlik uygulaması çerçevesinde, “En Büyük Asker Bizim Asker Projesi”ni hayata geçirmeye çalıştıklarını anlattı. ÇELİK, “Hepiniz biliyorsunuz ki askerlik bizim için çok önemlidir. Erkek olup engelli olanların içlerine, askerlik yoklaması yaklaşınca bir sızı çöker. Bunu kimse bilemez, yaşayan bilir. Bunu yaşamayan bilemez, Allah kimseye yaşatmasın. 1 günlük askerlik bizim için çok şey ifade ediyor. Proje kapsamında belediyemiz asker kınası etkinliği düzenleyerek bize bu anlamda her türlü desteği sağladı. Sizlerin huzurunuzda Belediye Başkanımız Fatih BAKICI’ya bir kez daha çok teşekkür ediyorum” dedi.
Son olarak konuşan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can da, 1 gün dahi olsa kendilerinin yanında yer almak isteyen engellilere teşekkür ederek, her istediklerini engelleri aşarak yapabilmeleri temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından 14 engelli asker adayına protokol mensupları ve engelli ailelerince tekbirler ve dualar eşliğinde asker kınası yakıldı. Kına yakılmasının ardından engelli asker adayları, çiftetelli eşliğinde geç saatlere kadar eğlendi. Dernek Başkanı İsmail ÇELİK, engelli aileleri adına Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya “dezavantajlılara farkındalığınızın farkındayız” diyerek teşekkür etti ve plaket takdim etti.
9 3 (4) 4 (3) 7 (3) 6 (3)
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.