DOLAR
32,4682
EURO
34,7369
ALTIN
2.440,30
BIST
9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN, ”DÜNYA SU GÜNÜ” MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN, ”DÜNYA SU GÜNÜ” MESAJI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, suyun canlılar için taşıdığı önemi vurguladı.

Mesajında suyun, dünyadaki en kıymetli değerlerden biri olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”Gelecek nesiller bizden her zaman daha sağlıklı bir dünya, daha temiz bir çevre bekleyeceklerdir. Nasıl ki bizler çin yaşamın temeli olan su ile hayatımızı sürdürüyorsak, aynı şekilde gelecek nesilleri de bu anlamda düşünmeliyiz. Canlıların hayatını sürdürmesi için gerekli olan su aynı şekilde, gıda güvenliğinin, sağlığın ve temizliğin olmazsa olmaz koşullarının başında gelmektedir. Ayrıca şunu da hatırlatmakta fayda vardır ki, 2015 yılı teması ‘Su ve Sürdürülebilir Kalkınma’dır. Gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için her alanda doğal kaynaklarımızı bilinçli kullanmak, israftan kaçınmak hepimizin ortak ödevidir. Su kaynaklarının sonsuz olmadığını, her damlasının çok önemli olduğunu asla unutmamalı ve tasarruflu kullanma bilincini yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde gerçekleştirmeliyiz. Bizler Bilecik Belediyesi olarak bu anlamda üzerimize düşen bütün konuları hassasiyetle değerlendiriyoruz.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”BİLECİK BELEDİYESİ SUYUN ÖNEMİNİ BİLEREK, BİRÇOK GÜZEL ÇALIŞMAYA İMZA ATTI”

Bilecik Belediyesi’nin suyun önemine binaen birçok güzel çalışmaya imza attığını vurgulayan Belediye Başkanı Selim Yağcı, mesajında ayrıca şunları kaydetti:

”Örneğin, Bilecik Belediyesi olarak çok kısa bir süre sonra hizmete açacağımız Atık Su Arıtma Tesisimiz, suya verdiğimiz öneme çok güzel bir örnektir. Bu tesisimiz hizmete girer girmez şehrimizin birçok noktasındaki suyu tekrar arıtarak, doğada kullanılabilir hale getirecektir. Yine aynı şekilde kendimize görev olarak bilip gerçekleştirdiğimiz Kartlı Su Sayaç Uygulaması ile de bu anlamdaki sorumluluğumuzu yerine getirdik. Vatandaşlarımız hem bu sistem ile sularını tasarruflu kullanmış olacaklar, hem de su ücretini yüzde 15 daha az ödemiş olacaklardır. Bizler her zaman bu cennet vatanın her bir karış toprağının önemli olduğunu bildiğimiz gibi bir damla suyunun da çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu anlamda, 22 Mart “Dünya Su Günü”nün her canlı için vazgeçilmez olan su kaynaklarının korunmasına, tüketim bilincimizi ve duyarlılığımızı artırmasına vesile olmasını temenni ederim”

bilbel_1369919418

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.