DOLAR
32,5706
EURO
34,8788
ALTIN
2.427,65
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Mesajında; toplumsal ve sosyal hayatta birlik ve beraberlik içinde eşit bir şekilde yaşamanın önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, engelli vatandaşlarımıza gösterilen ilgi ve desteğin sosyal devlet anlayışının ve çağdaşlık ölçülerinden biri olduğunu hatırlattı.
Çağımızın getirdiği gelişmeler ve ülkemiz ile şehrimizin gelişimine paralel olarak engelli  vatandaşlarımıza pek çok alanda çalışma ve üretime katılma imkanları sunulduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Selim Yağcı, mesajında şunları aktardı:

”Devletimizin engelliler ile ilgili politikasının temelinde “Bedensel ve zihinsel engelleri nedeniyle insanlar arasında ayrım yapılmasına izin verilmeyecektir.” ilkesi yer almaktadır.  Bu  fırsatlardan istifade etmelerine imkan sağlayarak, engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve özürleri elverdiği ölçüde çalışma şartlarına kavuşmaları için gayretlerimiz sürmektedir. Toplumun ayrılmaz bir parçasını oluşturan, günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yakından izlediğimiz engelli vatandaşlarımıza  ilişkin konular, her kesimin yakın ilgisini gerektirmektedir. Engelli  vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturmaktadır.

 

”BİLECİK BELEDİYESİ ÇALIŞMALARIYLA TÜM VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA YER ALIYOR”

 

Mesajında; Bilecik Belediyesi olarak çalışmalarıyla her durumdaki vatandaşımızın yanında yer aldığını belirterek, şunları ekledi:

Bilecik Belediyesi olarak bizler de dez avantajlı gruptaki insanlarımıza karşılık sorumlu olduğumuzun bilincinde olarak Belediyemiz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayatımızın bir parçası olan engelli kardeşlerimize yönelik çeşitli projeler yürütüyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile imzaladığımız Ulaşılabilirlik Destek Programı protokolü kapsamında ulaşılabilirlik hususunda tüm kaldırımlarımız engelli kardeşlerimize uygun hale getirildi. 24 saat kesintisiz hizmet sunan bir engelsiz ulaşım aracımız bu anlamda vatandaşlarımızın hizmetindedir.  Bedensel engelli vatandaşlarımıza ihtiyaçları doğrultusunda akülü ve normal tekerlekli sandalye dağıtımlarımız sürüyor. Engelli çocuklarımız için hazırladığımız çocuk parkı yine bu projelerimizden birisi.
Destek ve katkılarıyla engellilerimizin  ihtiyaçlarına hizmet eden tüm hayırseverlerimizi ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızı tebrik ediyor, Dünya Engelliler Haftası’nı en içten duygularımla kutluyorum.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.