DOLAR
32,4881
EURO
34,5982
ALTIN
2.474,52
BIST
9.533,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Çok Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Ülke yönetimiyle milletimiz arasında çok önemli bir köprü görevi gören ve demokrasi ile cumhuriyetimizin kökleşmesinde çok önemli bir yere sahip olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.

Mesajında; basın ve basın mensuplarının toplum ve ülke hayatında üstlendiği göreve dikkat çeken Belediye Başkanı Selim Yağcı; ”Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi; ‘Basın Milletin Müşterek Sesidir. Gerçekten de basın ve basın mensupları millet ve devlet arasında olduğu gibi devletler arasında da son derece hayati önem ve değere sahiptir. Genel olarak düşündüğümüzde Türk basını, tarihin her döneminde halkın gözü, kulağı ve sesi olmuştur. Öyle ki devletimiz ve milletimizin geleceğine kast edilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin kamuoyuna iletilmesinde ve milletimizin bu konuda uyarılmasında basın ve gazetecilerin önemi büyüktür.
Basınımız kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmek için çaba sarf etmektedir. Önemle vurgulamak isterim ki basınımız, çalışan gazetecilerimiz tüm bunların yanı sıra düşüncenin gelişmesine, kişiliğin oluşmasına, yaşamın tüm aşamalarında yetenek ve becerilerin elde edilmesine yardımcı olarak bilgileri iletmek işlevini de üstlenmiştir. Bu görevlerin yerine getirilmesinde, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra, meslek etiğinin her şeyin üstünde tutulması, doğru, ilkeli, nesnel ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışının benimsenmesi de son derece önemlidir. Bu yaklaşımın, halkımızın basınımıza güvenini sürekli kılacağı gibi, basınımızın itibarını da daha yukarılara taşıyacağı muhakkaktır.

Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen, üstün bir çabayla topluma hizmet eden, faaliyet gösteren değerli basınımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.