DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN BİLECİK’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 92’NCİ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında;

 

”Bu cennet vatanı, bizlere armağan eden atalarımıza layık olma anlamında hep birlikte gerçekleştirdiğimiz icraatlarla; 2023 Türkiye’sinde ülkemizi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 100 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarken düşündüğü muasır medeniyet çizgisine ulaştırırken, 2053 Türkiye’sinde Fatih Sultan Mehmet’in ruhunu mesud edeceğiz. Aynı şekilde 2071’de ise Sultan Alparslan’ın muzafferiyeti’ni taçlandıracağız.” dedi.

 

Mesajında; ”Tarih yolculuğumuzdaki altın sayfalardan biri olan ve Bilecik’imizi düşman işgalinden kurtuluşuna erdiren bu zafer, esarete mahkûm edilmek istenen milletimize, kayıtsız şartsız bağımsızlığı ve milli hâkimiyeti müjdelemiştir” ifadelerini kullanan Başkan Selim Yağcı, şanlı tarihimizin her bir sayfasının kahramanlık, muzafferiyet ve eşsiz müjdelerle dolu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 

”Aziz milletimiz ve eşsiz kahramanlarımız, karşısındaki güç ne olursa olsun hiçbir zaman bu vatandan vazgeçilmeyeceğini ve şanlı bayrağımızın göklerden inmeyeceğini bir kez daha tüm Dünya’ya ispatlamıştır. Bizler ata yadigârı güzide şehrimizde, Şanlı Osmanlı devleti ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi yine bu günde minnetle anıyoruz. En önemlisi de bu galibiyetin mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve her biri cengâver olan silah arkadaşlarından aldığımız ilhamla yarınlara emin adımlarla yürüyoruz. Atalarımızın bizlere büyük fedakarlıklar karşısında koruyarak emanet ettiği bu güzel ülkemiz ve şehrimizi, bizler de her anlamda eserlerle donatarak, onlara karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin her alanda büyüyüp ve gelişmesi için önüne 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini koyan bir nesil olarak bizler, atalarımızın gösterdiği fedakarlığa layık olmaya çalışıyoruz.

 

Bilecik’imizde bu destansı mücadelenin haklı gururunu yaşadığımız bu günde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi, Kurtuluş savaşımızın eşsiz kahramanlarını rahmet ve minnet duyguları ile anıyor, şehrimizin düşman işgalinden kurutuluşunun 92. yıldönümünü kutluyorum.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.