DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın ”19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı,  19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında; ”Türk Milleti ve Türk Gençliği, 19 Mayıs 1919’daki büyük ruhu gösterdiği gibi yine aynı ruh ile önüne çıkan bütün zorlukları aşacak güçtedir” dedi.

 

Başkan Selim Yağcı, mesajında Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında meydana gelen üzücü olay ile hayatını kaybeden maden işçilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabrı cemil ihsan etmesi dileğinde bulunarak, gerçekleşen hadise ile Türk milletinin birbirine daha da kenetlendiğini bildirdi.

Millet olarak şu ana kadar birçok üzücü olayı, birlik ve beraberlik duygusunun verdiği güç ile aştıklarını belirten Başkan Selim Yağcı, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

”Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919, ulusal bağımsızlığımıza doğru atılan önemli bir adımın başlangıcıdır.  Tarihini bilen, özüne sahip çıkan, ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler tarihin sonuna kadar varolmayı başaracak olan milletlerdir. Önemle vurgulamak isterim ki; Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği yarınlarımızın güvencesi gençlerimiz, ülkemizin sadece zenginliği değil aynı zamanda dinamizminin ve değişim potansiyelinin de kaynağıdır.       Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı milli kurtuluş mücadelesini vatan sathına yaymış, aziz Türk Milleti’nin azim ve kararlılıkla birleşerek sahip çıktığı bağımsızlık inancının meşalesini yakmıştır. Dolayısıyla genç nüfusa sahip olmak bizler için büyük bir imkândır. Özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, kendi toplumunun değerlerinden ve evrensel doğrulardan haberdar olan ve hayatın güçlüklerinin üstesinden gelebilecek, donanımlı ve yetenekli gençler yetiştirmek elbetteki çok önemli unsurdur. Bu sayede büyük önderin gösterdiği çağdaş uygarlığın üstüne çıkma hedefine ulaşacağımıza inanıyorum. Bu kutsal emanetin bilincinde olan gençlerimiz ve milletimiz ile Bilecik’imiz, Türkiye’miz ve bugünlerde Soma’da önüne çıkan her zorluğu aşabilecek güçtedir.

Bu düşüncelerle Büyük Atatürk’ün mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günde; “Gençlerimiz ile yürüyecek çok yolumuz olduğunu belirterek” bütün vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimize Yüce Allahtan uzun ömürler diliyor, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.

düzeltme_19 mayıs

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.