DOLAR
32,5586
EURO
34,8845
ALTIN
2.429,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI: ”SAĞLIKLI İNSANLAR SAĞLIKLI HİZMET ÜRETİR”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye personeline uygulanan sağlık taraması hakkında yaptığı açıklamada, ”Sağlıklı insanlar sağlıklı hizmet üretir” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, sağlık alanındaki hassasiyetin son dönemde arttığını belirterek, gerçekleştirilen hizmetin önemli olduğunu söyledi.

Bilecik Belediyesi personelinin birçok alanda sağlık kontrolünden geçtiğini dile getiren Başkan Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi’nin birçok alanda ilk olduğunu ve ilkleri gerçekleştirdiğini belirterek, şunları söyledi:

”Günümüz çalışma hayatında işçi sağlığı ve iş güvenliği son derece önemli. Bu vesileyle Soma’da yaşanan elim kaza sebebiyle hayatını kaybetmiş kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu o acı olaylar bize iş sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin ne derece önemli olduğunun bir kez daha gösterdi.  Biz de 6331 sayılı iş sağlığı ve işçi güvenliği iş güvenliği kanunu çerçevesinde oldukça hasas davranmaya çalışıyoruz. Belediye olarak bir taraftan iş güvenliği tedbirlerine ilişkin kurslarla eğitim çalışmaları sürdürükken, diğer tarafdan da işçilerimizin sağlığı noktasında bu tür taramaları ve kontrolleri yaptırıyoruz. Çünkü sağlıklı insanların sağlıklı hizmetler üreteceğine inanıyoruz. Gerçekten hizmeti üreten  birimler kendi sağlıklarında ve kendi çalışma alanlarında gerekli özeni göstermezlerse başarı ve kalite elde edilmez. Aynı şekilde bir insanın, özellikle de sağlıklı olarak kendisine faydası yoksa başkalarına da faydası olmaz. Bizler de bu anlayış çerçevesinde belediye olarak belki de bu anlamda  en hassas önde gelen belediyelerden biri olarak bu konuda titiz davranıyoruz. Aldığımız bu tedbirler önümüzdeki süreç içerisinde oluşabilecek kazaların ve meslek hastalıklarının da engelleyicisi olacaktır. 170 civarındaki çalışma arkadaşımızı bu tetkiklerden geçiridik. Diğer taraftanda bu güvenlik tedbirleri çerçevesinde iş güvenliğine ilişkin kurslara da devam ediyoruz. Burda bildiğiniz gibi gezici sağlık aracı ile röntgenlerden akciğer filmleri, kan tetkikleri yapılıyor duyu testleri yapılıyor.”

”BELEDİYE BAŞKANIMIZ SELİM YAĞCI’YA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Artı Değer İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Ünsal Onur Karcı ise Bilecik Belediyesi’nin,  iş sağlığı ve güvenliği noktasında örnek bir kurum olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkür etti.

Bilecik Belediyesi, belediyecilik anlamında iş sağlığı ve iş güvenliğine önem veren bir belediye olduğunu gördüklerini dile getiren Karcı, ”Bu noktana başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bilecik, gerçekten iş sağlığı ve güvenliği konusuna öncülük yapan bir belediye başkanına sahip. Bilecik Belediyesi bu politikasıyla, sağlıklı iş için sağlıklı işçi politikasını izliyor. Bizler de  mobil sağlık aracımız ile belediye personeline akciğer testi, işitme testi, solunum testi, gibi birçok konuda testler uyguluyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı da sağlık taramasında geçerek, doktorlardan sağlığı hakkında bilgi aldı.

DSC_6315 DSC_6321 jjjjjj ttttt tütü

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.