DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda birçok konu hakkında bilgi verdi.

Bilecik Belediye Başkanlığı olarak geleneksel hale getirdikleri’Muhtarlarla Buluşmatoplantılarını sürdürdüklerini dile getiren Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:

Seçim sonrası ilk toplantımız ve bu yarışta seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Artık yeni bir çalışma dönemine girdik. Siyasetçi olarak sorumluluklarımız artt. Hizmet için rozetlerimiz çıkararak, herkese hizmet etmenin boynumuzun borcu olduğunu biliyoruz. Bu anlamda hemşehrilerimize farklılık ve ayrım gözetmeden hizmet etmeye devam edeceğiz. Muhtarlarımız da hiçbir partinin sesi ve taraftarı değil, mahallelerimizin sorumlulularıdır, halkımızın sesi ve ihtiyaç gidericileridir. Mahalle muhtarları, belediyelerin bir şube müdürlüğü formatındadır. Yeni kanuna göre belediyelerden yardım almadan, başvurmadan bir çalışma yapması imkansız. Çünkü herhangi bir güçleri ve gelirleri yok. Onun için bizler işbirliği içinde ihtiyaçları konuşarak, bu ihtiyaçları önceliklerine göre yatırım programına alacağız ve gücümüze göre yapacağız..”

”ŞEHRİMİZİN BÜTÜN İHTİYAÇLARINI ÖNCELİĞİNE GÖRE GİDERİYORUZ”

Bilecik’teki bütün alanlardaki ihtiyaçları, öncelik sırasına göre giderdiklerini hatırlatan Başkan Selim Yağcı, şöyle devam etti:

12 yıllık bir siyasetçi olarak, şunu söyleyebilirim, herkesin ihtiyacı, kendisi için en önemlidir. Ancak bizler de yöneticiler olarak bu ihtiyaçları kendimizin de planı doğrultusunda imkanlarımız ölçüsünde gerçekleştiriyoruz. Bilecik’te alt yapı noktasında çok şükür iyi durumdayız. Tüm ülkemizi etkileyen ve afet boyutunda olan bu yağışlara karşı büyük zararlar görmedik. Ancak 2004’te örneğin durum çok daha kötü idi. Daha küçük yağışlarda büyük zorluklar yaşanıyordu. İlimizdeki 4 noktada oluşan sıkıntıları da çalışmalarımızla gidereceğiz. Oralara ilişkin yağmur kanal hatlarını hazırladık ve mazgallar açılacak. Böylece bu yoğun yağışı azaltmış olacağız. Kapalı pazarda da dışardan gelen yağış değil üzerindeki yağmur oluklarının ana sisteme bağlantısı sıkıntı oluşturuyor. Bunun da çözümüne ilişkin çalışmalarımız var. Öte yandan Seven Çarşısı’nın bulunduğu alanda da gerekli çalışmaları yaparak, bu sorunu en aza indireceğiz. Bizler bu anlamda Bilecik Belediyesi olarak gerekli bütün tedbirleri almış bulunuyoruz.

”AYRIM GÖZETMEDEN BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZA HİZMET EDİYORUZ”

Ayrım gözetmeden bütün vatandaşlarımza hizmet ediyoruz” ifadesini kullanan Başkan Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Hiç kimseye küs ve kırgın değiliz. Biz devlet terbiyesi ile yetiştik ve ona göre hizmet veriyoruz. Seçim süreci geçtikten sonra da hedefimiz hizmet etmektir. Bu noktada herkese telefonlarımız açık. Sizlerden isteğimiz, mahallelerimizdeki sıkıntı ve ihtiyaçları bizlere iletmenizdir. Hep birlikte görüşerek, bu sorunları çözebiliriz.

RAMAZAN BİRLİK, BERABERLİK, RAHMET VE BEREKET AYIDIR

Ramazan ayına az bir sürenin kaldığını dile getiren Başkan Selim Yağcı, Ramazan ayının birlik, beraberlik, rahmet ve bereket ayı olduğunu kaydeden Başkan Selim Yağcı, şunları aktardı:

Geçen yıl Ramazan ayında başlatmış olduğunuz Ramazan iftarları birlik ve beraberlik kaynağı oldu. Binlerce vatandaşımız aynı sofrada buluşarak, iftarlarını yapıyor. Bu anlamda sponsor firmalarımız da var. Önümüzdeki yıllarda bu iftar programlarını renklendirebiliriz. Örneğin komşular, evlerinde yaptıkları yiyecekleri aynı sofraya getirerek, paylaşabilecek. Öte yandan kültür sitemizde de hergün ihtiyacı olan insanlarımız için iftarlar verilmeye devam edecek.

MAHALLELERİMİZDE MUKABELELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Mahalle mukabeleleri hizmeti hakkında da bilgi veren Başkan Selim Yağcı, gerçekleştirilen hizmetin önemine değindi. Mahalle konaklarında gerçekleştirilecek mukabelelerin büyük faydalar sağladığına vurgu yapan Başkan Selim Yağcı, ”Mahalle konaklarımızda bu faydalı hizmeti sürdürüyoruz. Uygun yeri olmayan mahallelerimizde belediye olarak okullar ile iletişim kurarak, ”Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında buralarda da din görevlilerinin desteğiyle bu hizmeti sunabiliriz.” dedi.

MUHTARLARIMIZ VE VATANDAŞLARIMIZLA ANINDA İLETİŞİM KURACAĞIZ

Bilecik’in her geçen gün büyüyüp geliştiğini hatırlatan Başkan Selim Yağcı, muhtarların, mahalleliye ulaşması noktasında çalışmalar yaptıklarını belirtti. Muhtarlar arasındaki iletişime de değinen Başkan Selim Yağcı, şöyle devam etti:

”Kurumsal iletişim sistemleri geliştirerek, bilgiye anında ulaşmanın ve vatandaşlarımızın öneri ve ihtiyaçlarını anında cevap verebilmeyi amaçlıyoruz. Halkımızın yapmış olduğumuz etkinlik ve organizasyonlar ile duyurularımızı daha etkin bir şekilde iletilmesini sağlayacağız. Böylece teknolojiyi de kullanarak, vatandaşlarımıza kaliteli bir hizmeti sunmuş olacağız.”

SULARIMIZI TASARRUFLU KULLANALIM

Toplantıda, ülkemiz ve şehrimizdeki su azlığına değinen Başkan Selim Yağcı, suyun tasarruflu kullanılması isteğinde bulundu. Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projeler sayesinde su sıkıntıları ile karşılaşmadıklarını hatırlatan Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Şehrimiz, hergün büyüyüp gelişiyor. Bu anlamda insanlarımızın temel ihtiyacı olan suyun önemi artıyor. Bu anlamda muhtarlar olarak, sizlerin mahallelimizi suyun tasarruflu kullanılması noktasında bilgilendirmenizi arzu ediyorum. Çünkü insanlarımız, ‘ben ücretini ödüyorum, istediğim kadar harcayabilirim’ gibi bir düşünce içinde olabiliyorlar. Ancak suyun olmaması durumunda para ile elde edilmesi de imkansız hale gelebilir. Bilecik Belediyesi olarak bu anlamda gerek depo şeklinde gerek başka türde aldığımız tedbirler sayesinde bir sıkıntı yaşamadık. Ancak insanlarımızın suyu tasarruflu kullanmaları noktasında bilinçlenmesi çok önemlidir.” dedi.

Muhtarlarla gerçekleştirilen toplantılarda asıl amaçlarının muhtarları dinleyerek, vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek düşüncesinde olduklarını dile getiren Başkan Selim Yağcı, muhtarların sorularını yanıtlayarak, öneri ve görüşlerini dinledi.

DSC_9961

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.