DOLAR
32,5108
EURO
34,9455
ALTIN
2.433,58
BIST
9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Belediye Başkanı Selim Yağcı: ”İstiklal Marşı Bizim Tarifimizdir”

Belediye Başkanı Selim Yağcı: ”İstiklal Marşı Bizim Tarifimizdir”

Bilecik Belediye Başkanımız Selim Yağcı “İstiklal Marşımızın Kabulü” ile ilgili yayımladığı mesajında ”İstiklal Marşı, bizim tarifimizdir” dedi.

Başkan Selim Yağcı mesajında; İstiklal Marşının Türk milletinin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesi olduğunu ifade etti.

İstiklal Marşı’ndaki dizelerin, vatan topraklarının ne kadar kıymetli olduğunun da en güzel ifade ediliş şekli olduğunu mesajında aktaran Başkan Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”Destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşımızı, her Türk vatandaşı aynı aşkla söylemeye, yüreğinde taşımaya devam edecek, bu coşku semalarımızda ilelebet yankılanacaktır. İstiklal Marşı bizim tarifimizdir. Bizler Kuruluş ve Kurtuluşa beşiklik eden Bilecik’imizde, her karışı Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda, tarifi zor bu duyguyu tüm hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Türk milleti benliğini ancak ve ancak, kendi bayrağının gölgesinde bulabilir. İstiklal ‘e odaklanmak bu cennet vatana odaklanmayı gerektiriyor. Hangi millet tarihe damga vurduysa, bu damgayı vurmasıyla bir dönüm noktası idrak etmiştir. Türk milleti tarihe damgasını İstiklal Harbi ile vurmuştur. İstiklal Harbi İstiklal Marşı’nın temin ettiği mantık ve iradeyle kazanılmıştır.

Bilecik Belediyesi olarak İstiklal Marşı’nın taşıdığı anlamı bilerek, bu anlamda güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Selim Yağcı, ”Bizler bu yıl, okullarımız arasında İstiklal Marşı’nı ezbere güzel okuma yarışmalarının 5. ‘sini düzenliyoruz. Bilecik’imizde İlköğretim çağındaki çocuklarımız arasında İstiklal Marşı’nı ezbere ve güzel okuma yarışmaları, öğrencilerimiz arasında tatlı bir rekabetin olmasını sağlamanın yanı sıra İstiklal Marşı’ndan alınan anlamın önemi ortaya çıkmaktadır. Yine bu ve benzeri programlarda, İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u çeşitli etkinliklerle anarak, onun anısına Mehmet Akif Ersoy şiirleri yarışmaları da planlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu düşünceler ile, topyekün bir milletin duygularına tercüman olan, milletimizin hürriyet ve İstiklal fikrinin eşsiz abidesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 93. yıldönümünde, Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşımızın yazarı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.