DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Belediye Başkanı Selim Yağcı, isim vermeden eleştirdi

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, isim vermeden eleştirdi.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2013 yılında kentin çeşitli yerlerine yapılan su depolarının ücretlerinin gayrimenkul sahiplerine yansıtılmasına karşı gösterilen tepkilere karşılık açıklamalarda bulundu.

Başkan Yağcı, su depolarının ücretlerinin gayrimenkul sahiplerine yansıtılmasına ilişkin Bilecik Belediyesi tarafından alınacak olan katkı payının yasal olduğunu ve Sayıştay tarafından incelemeye alındığı söyledi.

Milletin emanetine dahi sahip çıkamayan insanlar, millet adına söz konuşuyor

Sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilerde kendisini üzen şeyler de olduğunu anlatan Başkan Yağcı, “Üzüldüğümüz nokta şu. Milletin emanetine dahi sahip çıkamayan insanlar, millet adına söz konuşuyor. Yani kendilerini seçen oylara dair sahip çıkamayanlar onlara saygı göstermeyenler millet adına işte ‘millet şöyle yapıyor, böyle yapıyor’ diye konuşma cesaretinde bulunuyorlar. Bu noktalarda herkes önüne baksın. Millete ne derece saygı duyuyorsa o derece devam etsin” dedi.

 

“Bulanık suda balık avlamayalım”

Başkan Yağcı, Anavatan Partisi’nin 18. ve 19. dönem Bilecik Milletvekili ve eski Belediye Başkanı Mehmet Seven’in adını taşıyan Seven Pasajının yıkılarak yerinin ihale edilmesinin ardından “İhale şartnamesini açıklasın” eleştirisine karşın, “Son zamanlarda bazı dostlarımız bazı ağabeylerimiz bazı ihalelerin sözleşmelerini istiyorlar. Arkadaşlar herkes gelsin, hepsini burada gösterelim. Basına vermeyiz. Bizim belirgin şeylere açıklama yerlerimiz basın olmaz. Meclisimizde açıklarız. Şahıs gerçekten bizim de ağabeyimizdir, değerli bir büyüğümüzdür. İsterse gelir biz burada kendisine de gösteririz. Belediyenin mahremiyeti olan o zaman denetim kurullarına şunlara bunlara gerek yok. Bunlar denetlenebilir şeyler, Sayıştay denetiminden geçen olaylar. Her şeyi açıkladık biz zaten o işin özeti belli. Her şeyi içinde yüzde 50 yüzde 50 o ihaleyi yapmışız. İhaleye verdiğimiz firmadan arsa bedeli de almadık. Ne yapılırsa, kiraya verilirse yüzde 50’si belediyenin. Yer parası falan almadık. Daha önceki şartlarda çıkardığımız ihalede de alıcı çıkmadı dolayısıyla bunlardan saklı gizli diğer şeylerde kafamız gerisinde farklı bir hesabımız olmadı olmaz. Yani bu konulara ilişkin olarak bulanık suda balık avlamayalım. Yani herkes net olarak sorusunu sorsun biz de o sorulara cevap verelim. Hiç gocunmamız yok Allah’a şükür” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.