DOLAR
32,5665
EURO
34,8705
ALTIN
2.425,95
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI: ”BİLECİK’TE ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada; ”Bilecik Belediyesi olarak, engelli vatandaşlarımız için yaptığımız çalışmalar ile şehrimizi engelsiz hale getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere bütün hemşehrilerimizin yaşam standartlarnı yükseltmek ve hayatlarını kolaylaştırmak için cadde ve sokakları yenilediklerini, var olan engelleri kaldırdıklarını vurgulayan Başkan Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”Şehrimizin genelinde sürdürdüğümüz çalışmalar kapsamında, kent içindeki 117 kilometrelik ulaşım ağının 70 kilometrelik kısmına, 60 bin ton asfalt ve 31.5 kilometrelik kısmını da beton kilit taşı ile döşeyerek, ulaşım ağımızın yüzde 95’ini yenilemiş olduk. Büyük bir özenle yürüttüğümüz Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP) kapsamında bütün hemşerilerimizin ulaşımlarını kolaylaştıracak, 5 kilometrelik hissedilebilir yüzey çalışması gerçekleştirdik. UDEP projesi dışında şehir içinde ise 4 kilometrelik hissedilebilir yüzey çalışması yaptık. Bunun dışında da yaklaşık 10 000 metre kare andezit taşı çalışması ve 8.000 metre kare görme hissedilebilir yüzey  çalışması gerçekleştirdik. Toplamda 13.5 kilometrelik kaldırım taşı döşeyeyerek, eksimiş yol ve kaldırımlarımızı yeniledik. Çalışmalarla birlikte cadde ve sokaklarımızı engelsiz hale getirmenin yanı sıra daha estetik bir görünüm kazanmasını sağladık. Çalışmalarımız kapsamında ayrıca Şeyh Edebali Türbesi’ne giden bütün yolları da yenileyerek, burayı ziyaret edecek vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde ulaşmalarını sağladık.

HER ALANDA ULAŞILABİLİR BİR BİLECİK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, engelli vatandaşlarımız için gerçekleştirilen projeler ile sadece bir gün ve bir hafta değil bütün yaşamları boyunca engelli vatandaşlarımızın yanında olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

”Çağımızın getirdiği gelişmelere paralel olarak engelli vatandaşlarımıza pek çok alanda çalışma ve üretime katılma imkânı vermeye gayret ediyoruz. Bu fırsatlardan istifade etmelerine imkân sağlayarak, engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları için çalışmalarımız sürmektedir. Bilecik Belediyesi olarak, 2012’den bu yana 30’u aşkın akülü tekerlekli sandalyeyi, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza verdik. Bununla birlikte yine ulaşılabilirlik hususunda tüm kaldırımlarımızı engelli kardeşlerimize uygun hale getirmeye çalışıyoruz. Öte yandan, 24 saat kesintisiz hizmet sunan engelsiz ulaşım aracımız ile bu anlamda ihtiyacı olan kardeşlerimizi bulundukları yerlerden alarak, istedikleri yerlere ulaşımlarını sağlıyoruz.

ENGELSİZ ASANSÖR SİSTEMİ İLE ÖRNEK KURUMLAR ARASINA GİRDİK

Bedensel engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın her alandaki ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde giderme gayretinde olduklarını belirten Başkan Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

”Bilecik Belediyesi olarak belediye binası girişinde vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz engelsiz asansör sistemiyle örnek kurumlardan birisi olduk. Yine bu anlamda vatandaşlarımıza, ihtiyaçları doğrultusunda akülü ve normal tekerlekli sandalye yardımlarımız sürüyor. Diğer yandan sosyal belediyecilik ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında belirli aralıklarda engelli vatandaşlarımız ve aileleriyle çeşitli etkinlikler vesilesiyle bir araya geliyoruz. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak, destek ve katkılarıyla engellilerimizin ihtiyaçlarına hizmet eden tüm hayırseverlerimizi ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızı tebrik ediyor,  bu değerli günü kutluyorum.”

engelsiz (2) engelsiz (4) engelsiz (5) engelsiz (6) engelsiz (8) engelsiz (9)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.