DOLAR
32,5485
EURO
34,8870
ALTIN
2.438,19
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”SİZİN GİBİ FEDAKAR, CEFAKAR VE SADAKATLİ KARDEŞLERİMİZ OLDUĞU SÜRECE BU VATAN BÖLÜNMEYECEK, BU EZANLAR DİNMEYECEK VE BU BAYRAK İNMEYECEKTİR”
Belediye Başkanı Selim Yağcı, 5 gündür gerçekleştirilen ”Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti” programında yaptığı konuşmada;
”Sizin gibi fedakar, cefakar ve sadakatli kardeşlerimiz olduğu sürece bu vatan bölünmeyecek, bu ezan dinmeyecek ve bu bayrak inmeyecektir” dedi.
Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Bilecik’te de; Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için düzenlenen ”Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbetinde dualar edildi, birlik ve beraberlik sloganları atıldı.
Hain girişimden bu yana tüm yurtta olduğu gibi Bilecik’te de gerçekleştirilen kardeşlik ve demokrasi buluşmasında bir ve beraber olmaya devam ediyoruz.
Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Şöleninde vatandaşlarımız yine bir oldular ve dosta güven düşmana korku salmak için yürüdüler.
Cumhuriyet Meydanına gelerek vatandaşlarımızın demokrasi ve kardeşlik şöleni heyecanını paylaşan Belediye Başkanı Selim Yağcı yaptığı konuşmada şunları söyledi:
”Değerli kardeşlerim 15 Temmuz’dan bu yana sergilemiş olduğunuz tavır ve duruştan dolayı tebrik ediyor ve önünüzde eğiliyorum. Sizlerin sadakati sizlerin asilliği karşısında gerçekten bir kardeşiniz olarak, sizlerle gurur duyuyorum. Kardeşlerim tarihi bir süreci yaşıyoruz. Geçen konuşmamda da ifade ettim. İnsanımız, milletimiz, devletimiz çok büyük tarihler yazdı ve bu tarihi şanla ve şerefle dolu. 15 Temmuz, ülke insanımızın siz değerli kardeşlerimizin yazmış olduğu ülkemizin milletimizin, bayrağımızın,sancağımızın, dinimizin ve imanımızın neslimizin bugününün ve geleceğinin en özel, en şanlı tarihini gerçekleştirdik. Birileri zanneti ki, topla, tüfekle ve dış güçlerin sermayesiyle geldiğinde bu milletin bu toprakların şanlı torunlarının sineceğini, kaçacağını ezileceğini, üzüleceğini zannetti. Ama onların hesap etmediği bir şey vardı. Biz vatan, bayrak, Kur’an ve kutsal değerler için, namus için nice 40 kişiyle 4000 kişilik orduları yenmişiz.
”15 TEMMUZ’DAN BU YANA VAKUR VE ASİL DURUŞUMUZLA HAİNLERİN KARŞISINDA YER ALDIK”
Konuşmasını; ”15 Temmuz’da gerçekten o hainlerin, kalleşlerin bu insana o acı günü yaşatan hain FETÖ örgütünün, planları, topları ve tankları vardı. Ama insanımızın bu vatana sevgisi, bu bayrağa bağlılığı ve başındaki lider Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’a, bitmek bilmeyen bir sevgisi vardı. İşte bu sevgi insanları bir araya getirdi” ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”O tank ve tüfeklere karşı tek vücut yaptı. Birileri hiç hesap etmediği bir mağlubiyeti yaşadılar. Ancak değerli kardeşlerim, burada kaç akşamdır birlikteyiz. Duruşumuz vakur, duruşumuz asil. Duruşumuz bu vatan için. Birileri eylem yaparken bulunduğu yeri yakıp yıkıyorlar. Ama çok şükür bizler 5 gündür bu haklı protestomuzu gerçekleştiriyoruz ve bir çiçeğe bile bir taşa bile zarar vermiyoruz. Vatan ve millet sevgisi, bayrak sevgisi ve gerçekten bu olsa gerektir diye düşünüyorum. Sizleri kutluyor ve canı gönülden teşekkür ediyorum.
”BU HAİNLER GEREKLİ EN AĞIR BEDELİ ÖDEYECEKLER”
Ülke birlik ve beraberliğine yapılan hain saldırıda rol alanların en ağır bedeli ödeyeceğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:
”Değerli kardeşlerim, öncelikle bir hukukçuyum ve içinizden çıkan bir kardeşinizim. Aynı zamanda bir siyasetçiyim. Hem hukuki yönden hem siyasi yönden hem de insani yönden bakarak, bu melun çetenin yaptıklarını burunlarından fitil fitil getireceğiz. Hiç kimse bu anlamda kusura bakmasın. Bunların buraya kadar gelmesinde, bundan sonrasında rahat nefes almasında zerre kadar katkısı olan, onlara yandaşlık yapan, yardakçılık yapan, hamilik yapan yanaşmalara da hak ettiği cezayı da bu millet verecektir. Çünkü kardeşlerim bunların 15 Temmuz’da yaptığını, tarihin hiç bir döneminde yaşamadık. Hani Allah korusun insanın bir yakını ona hainlik yaptığında bu eylem o insanı daha çok yakar. Acısı daha büyük olur ya. İşte içimizden birileri dediğimiz, o şanlı üniformayı hak etmediği halde giyenler, akıllarını, ruhlarını, bedenlerini başkalarına kiraya vererek, bu milleti o güzel bir akşamını, güzel geleceğini karartma noktasında hain planlar içinde oldular. Onun için bunların yapmış olduğu diğer düşmanların yaptığından daha kötü ve vahşice ve maalesef bu olay yüreğimizi yaktılar. Bunlara karşı devletimizin, milletimizin hisleri çok daha yoğun. Bu milletin imkanlarıyla bu devletin imkanlarıyla giydikleri o üniformanın ellerindeki o imkanları maalesef üzülerek, lanetleyerek söylüyorum bu millete doğrutlmaktan hiçbir zaman çekinmediler. Ama sizler ilk günden ilk saatten itibaren bu vatanın yılmaz bekçileri olarak, demokrasi ve milli irademizin yılmaz savunucuları olarak, meydanlardaydınız ve birliğinizi, beraberliğinizi ve sadakatinizi en güzel şekilde gösterdiniz. Allah sizlerden razı olsun. Sizin gibi kardeşlerimiz oldukça bu vatan bölünmeyecek, bu ezan dinmeyecek ve bu bayrak inmeyecektir” dedi.
Konuşmaların ardından Vatansever Üniversiteliler tarafından 15 Temmuz darbe girişimini protesto eden açıklamalar yapıldı.
Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbetine; Afgan, Iraklı ve Türkmenlerden oluşan heyetler de katılarak, destek verdi.
Meydandaki vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşların olduğu kalabalık ile birlikte şehir merkezinde yürüyüş gerçekleştirdi.
DSC_5063

DSC_5004

DSC_5034

DSC_5056

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.