DOLAR
32,5807
EURO
34,6753
ALTIN
2.521,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Belediye Başkan Vekili Nihat Can’ın ”1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” Mesajı

Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Mesajında; ”Yaşlılarımız; geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürümüzü ve toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, cemiyet hayatımızın en kıymetli hazineleridir” şeklindeki ifadeye yer veren Başkan Vekili Nihat Can, şunları aktardı:

 

”Her bireyin kendisinin de yaşlanacağını her zaman hatırında tutması gerekir. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Üzerinde yaşadığımız topraklarda medfun bulunan Şeyh Edebalı’nın “Bereket Büyüklerle Beraberdir” sözünde belirtildiği gibi huzurumuz için yaşlıların iyi dilek ve temennilerine ihtiyacımız olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Bir diğer husus ise şudur ki, milletimiz tarihin her döneminde yaşlısına gereken değer ve önemi vermiştir. Günlük hayatımızda ise büyüklerimize karşı olan davranışlarımız çocuklarımıza örnek teşkil etmektedir.

Yaşlılarımıza Devletimizin ve Hükümetimizin de büyük olanaklar sağladığını, onların rahatı ve huzuru için her türlü imkanın düşünüldüğünüde unutmamak gerekir. Bilecik Belediyesi olarak bizler de bu anlamda üzerimize düşen bütün görevleri yapmak üzere her zaman hazırız. Türk ve İslam yaşantısı gereği bizler, yaşlılarımıza vermemiz gereken değeri sadece bir gün veya bir ay ya da bir yıl ile sınırlandıramayız. Bizler çok şükür, varoluş kaynağımız olan yaşlılarımıza gereken saygı ve hürmeti bir ömür boyu veren bir anlayışın temsilcileriyiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle bizleri bugünlere getiren ve geleceğe hazırlayan büyüklerimizin,  Yaşlılar gününü kutluyor, mutlu ve huzurlu günler geçirmeleri temennisiyle tüm büyüklerime sağlık ve afiyet diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.