DOLAR
32,4643
EURO
34,7320
ALTIN
2.435,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BEBKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI BİLECİK’TE YAPILDI

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Yönetim Kurulu toplantısı Bilecik’te yapıldı.
Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir,Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun ve Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım ile BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci katıldı. BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Nayir, kalkınma ajanslarının, kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamakla, işbirliğini geliştirmekle, kalkınmaya yön veren ve yerel sorunlara yerel ölçekte çözümler bulmakla görevli kurumlar olduğunu söyledi.
Kalkınma ajansının yürütme ve kalkınma kurulu ile genel sekreterlik organlarından oluştuğunu hatırlatan Vali Nayir, şöyle konuştu: “Ajansımız, Ar-ge ve turizm çalışmalarına, sosyal kalkınma, çevre, enerji ve kırsal kalkınma konularına mali destek sağlıyor. 2010-2014 yılları arasında yaklaşık 100 milyon liralık bir ilana çıkma söz konusu olmuş. Bunlardan mali destek konusunda 229 proje desteklenmiş. Doğrudan faaliyet programında 28 projde destek almış. Teknik destek programında da 106 kurum ve kuruluşa eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilmiş. Bilecik olarak bugüne kadar 15 milyon 700 bin liralık bir destek almışız. 19 projeye mali destek sağlanmış, 9 proje doğrudan faaliyet desteği almış, 17 projede teknik destek programı kapsamında desteklenmiş.” Toplantıda, 2015 yılı çalışma programı ve bütçesi, 2015 yılı proje teklif çağrıları bütçe ve öncelik alanları, güdümlü proje çalışmaları, 2015 yılı Bursa Eskişehir Bilecik illerinin yatırım teklifleri ve ajansın önümüzdeki dönemlerde yapacağı uluslar arası işbirliği ve tanıtım faaliyetleri görüşüldü.  

MUH_4754 MUH_4756 MUH_4771 MUH_4775 MUH_4776

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.