DOLAR
32,5816
EURO
34,9067
ALTIN
2.438,06
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

BEBKA KALKINMA KURULU BİLECİK DANIŞMA KURULU TOPLANDI…

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Kalkınma Kurulu’nun Bilecik üyelerinden oluşan İl Danışma Kurulu Bilecik’te toplandı.

BEBKA Kalkınma Kurulu Bilecik Danışma Kurulu toplantısına, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan YILDIRIM, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hasan Çepni ve BEBKA Kalkınma Kurulu Üyeleri katıldı.

Kalkınma ajanslarının bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farkını azaltmaya yönelik faaliyet yürüten kuruluşlar olduğunu belirten Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, ‘’Bilecik, bugüne kadar BEBKA’dan 47 projeye, 17 milyon TL tutarında destek almıştır. Bölgenin küçük ili olarak, kalkınmışlık farklarını daha öne alıp, bir kalkınma söz konusu ise daha az kalkınan illerimizin öne alınması gerektiğini düşünüyorum. Bilecik olarak bizim de hem Bursa’nın hem de Eskişehir’in tecrübelerinden istifade etmemiz konusunda BEBKA’yı önemsiyoruz. Ajanslar vasıtasıyla bir kültür geliştirilmeye çalışılıyor. Bu toplantılar bizim proje üretme kültürümüze, yatırım kültürümüze ve tecrübelerimize de katkılar sağlayacaktır.’’ Dedi.

BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hasan Çepni ise, BEBKA Kalkınma Kurulu olarak; Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerindeki bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bu bağlamda da BEBKA Kalkınma Kurulu’na önemli bir görev düştüğüne dikkati çeken Hasan Çepni, BEBKA’nın yılda 2 defa geniş katılımla yapılan toplantı öncesinde her ilde istişare toplantıları yapma kararı aldıklarını ifade etti.

Bilecik’te ilki yapılan toplantının ayrı bir önem arz ettiğini kaydeden Çepni, “Ağustos ayında gerçekleşecek olan toplantı öncesinde bu toplantıyı önemsiyoruz.” diye konuştu.

Toplantı da 4 yılda 12 başlıkta destek programı açan BEBKA’nın Güdümlü Proje Destekleri hakkında bilgi verildi.

İl danışma kurulu toplantılarının, önümüzdeki günlerde Bursa ve Eskişehir’de de düzenleneceği belirtildi.

(2) BİLECİK BEBKA TOP.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.