DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bayramda dişleri fırçalamak yetmez, mutlaka diş ipi kullanın

Bayramda dişleri fırçalamak yetmez, mutlaka diş ipi kullanın

Ramazan Bayramı’nda sıklıkla tüketilen şekerleme, çikolata, tatlı ve asitli içecekler dişlerin çürümesine zemin hazırlıyor.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Bayramda dişlerinizi fırçalamak yetmez, diş aralarında kalan tatlı artıkları veya lokum gibi dişlere yapışan şekerlemeler için mutlaka diş ipi kullanılması gerekiyor” diyerek uyarıyor.

Ramazan Bayramında ziyaret edilen hemen hemen her evde tatlı tüketildiğini belirten Kökdemir, dişlerin düzenli fırçalanmamasıyla oluşacak diş çürüklerinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Tatlı ve asitli içecek tüketiminin en aza indirilmesi gerektiğini belirten Diş Hekimi Pertev Kökdemir, “Dişler ne kadar fırçalanırsa fırçalansın, diş ipi kullanılmadıktan sonra diş çürümelerinin önüne geçilemez” dedi.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir, Ramazan Bayramı’nda ağız ve diş sağlığının korunması için önerilerde bulundu:

Tatlı, şeker, lokum veya çikolata gibi yiyecekler ağız içerisinde asidik bir ortam oluşturarak dişlerde çürümeye neden olur. Bu çeşit gıdalar, mümkün olduğunca öğünlerden hemen sonra tüketilmeli.
Asidik ortamın bazik ortama dönüşmesini sağladığından dişlerinizi fırçalayamadığınız yerlerde peynir yiyin.
Asidik ortamı azaltmak için ağzınızı bol suyla çalkalayın.
Tatlı tüketiminin hemen arkasından bol ılık su için ya da şekersiz sakız çiğneyin.
Lokum gibi yapışkan şekerlemeler tükettiğiniz zaman dişlerinizi fırçalamak yeterli olmaz, diş aralarında kalan bu şekerlemeler ancak diş ipi kullanılarak uzaklaştırılabilir.
Hazır meyve suları, asitli içecekler veya hamur işleri tüketildikten sonra da dişlerinizi fırçalayamıyorsanız; en azından bol su ile çalkalayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.