DOLAR
32,5555
EURO
34,8891
ALTIN
2.431,20
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

Bayırköy Beldesinden Deprem Bölgesine Yardım Eli

Bayırköy Beldesinden Deprem Bölgesine Yardım Eli

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman, belde halkı ve katkı sağlayan Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifine teşekkürlerini sundu.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli , 10 ilin etkilendiği ve an itibariyle 6 bin 444 binanın yıkıldığı, 9 bin 57 vatandaşın vefat ettiği ve 52 bin 979 vatandaşın yaralandığı depremin yaralarını sarmak için, Bilecik Valiliği koordinasyonunda Bilecik, ilçe ve beldelerde toplanan yardım malzemeleri deprem bölgesine gönderilmeye devam ediyor.

Bilecik, ”Bilecik Deprem Bölgesi İçin Tek Yürek” ve ”Gün birlik olma günü” sloganıyla deprem bölgesine yardım eli uzatabilmek için adeta teyakkuza geçti.

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman Teşekkürlerini Sundu

Bayırköy beldesinde vatandaşların desteğiyle toplanan yardımlar ilk etapta 6 personel ve iki araç ile gönderildi.

Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman yaptığı açıklamada, ”Kahramanmaraş ilimiz ve çevre illerimizde meydana gelen deprem sonrası bölgedeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilmek için sizlerin de destekleriyle iki aracımızı ve 6 personelimizi bölgeye gönderdik.” ifadelerinde bulunurken 3’ncü aracında dolduğunda yola çıkacağını belirterek, belde halkına göstermiş oldukları hassasiyet ve özveriden dolayı teşekkürlerini sundu.

Zorlu Kış Şartlarına Rağmen Araçlar Deprem Bölgesine Ulaştı

Belediye Başkanı Mustafa Yaman, Bayırköy Beldesinde toplanan yardım malzemelerini depremzedelere ulaştırmak üzere öğle saatlerinde yola çıkan iki araç zorlu kış şartlarına rağmen Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesine ulaştığını bildirdi.

7 Şubat 2023 Salı günü, Bayırköy beldesinde vatandaşlar tarafından toplanan ve Bayırköy Belediyesi tarafından tedarik edilen, ekmek, su, süt, kahvaltılık malzemeler, temizlik malzemeleri, kıyafet, ayakkabı, yorgan, battaniye, ısıtıcı, bebek maması ve bezi  gibi malzemeler ayrıştırılarak, belediyeye ait kamyon ile afetzedelere ulaştırmak üzere deprem bölgesine hareket etti.

 

Başkan Yaman, Bayırköy beldesinde yaşayan vatandaşların ve belediye çalışanlarının bu süreçteki gayretlerini taktirle karşıladıklarını ve yapılan bu yardımların bir nebzede olsa zor durumda olan vatandaşlara derman olacağını umut ettiğini belirterek, ”Depremde vefat eden kardeşlerimize Rabbimden rahmet dilerken, yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum. Bölgede zor şartlarda çalışıp kurtarma çalışmalarını sürdüren kardeşlerimize de kolaylıklar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun.” ifadelerinde bulundu.

Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifi Katkı Sağladı

8 Şubat 2023 Çarşamba günü ise Bayırköy Belediyesi öncülüğünde Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifinin katkılarıyla, temel gıda ısıtıcı su temizlik maddesi, kahvaltılık ve kıyafetleri içeren TIR Malatya ilindeki depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Başkan Yaman, ilk günden itibaren deprem bölgesine yardım için gece gündüz demeden katkı sağlayan belde halkına ve hem katkı sağlayıp hem de araç temininde bulunan Bayırköy Taşıyıcılar Kooperatifi’ne teşekkürlerini sundu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.