DOLAR
32,5995
EURO
34,7919
ALTIN
2.496,49
BIST
9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ İÇİN YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

SURİYE’DEKİ BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ İÇİN HAZIRLANAN YARDIM TIRI BİLECİK’TEN YOLA ÇIKTI

Bilecik Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Bilecik İl Temsilciliği tarafından Bayırbucak ve Suriye Türkmenlerine insanı yardım kampanyası kapsamında hazırlanan Tır, Bilecik’ten yola çıktı.

Bilecik Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği koordinasyonunda; Bilecik Memur-Sen, Türkiye Gençlik Vakfı, Hayrat Vakfı, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Muradiye Kültür Vakfı, Verenel Derneği ile Beşir Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla hazırlanan yardım Tır’ı, düzenlenen basın bilgilendirme toplantısının ardından yola çıktı.

İHH Bilecik Yardım Noktası’nda gerçekleştirilen programda, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İHH Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım ve diğer dernek temsilcileri de hazır bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:


”BİLECİK, ENSAR OLMA YOLUNDA ÇOK GÜZEL BİR YARDIM KAMPANYASI GERÇEKLEŞTİRDİ”

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, Bilecik’in ensar olma noktasında güzel bir çalışmayı neticelendirdiğini belirterek, şunları söyledi:

”Hakikaten Bilecik’te güzel bir çalışmayı sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrimizde, Bayırbucak’taki ihtiyacı olan kardeşlerimiz için başlattığımız yardım kampanyası dalga dalga yayıldı. Sadece Bilecik’imizde değil ilçelerimizde de bu yardım kampanyası çok güzel bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu yardımlarımızı dualarla uğurluyoruz. Yardımcı olmak, ensar olmak çok güzel bir şey. Cenabı Hak, hiç kimseyi yardıma muhtaç etmesin. Muhtaç olduğunda da böyle güzel kardeşler, yardımsever insanlar nasip etsin. Bu yardımlarla bir nebze de olsa oradaki kardeşlerimizin derdine derman olacak. İnşaallah yardımlarımız toplanmaya devam edecek ve daha çok araçla oraya gönderilecek. Ben bu organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği bulunan bütün yardımsever sivil toplum örgütlerimize, muhtarlarımıza, iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bir sözümüzle 100 çuval un veren iş adamlarımız oldu. Gerçekten karınca kararınca evindeki eşyayı gönderen kardeşlerimiz oldu. Ben de bu yardım kampanyasında varım diyerek, evindeki çocuğun kazağını, mamasını getiren ailelerimiz oldu. Her biri çok çok değerli. Onun için Bilecik istediği zaman birlik ve beraberlik içinde olduğu zaman her güzel şeyi yapabiliyor.

”CENABI ALLAH, YAKLAŞAN MEVLİT KANDİLİ YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE DÜNYA’YA SULH VE SÜKUNETİ NASİP ETSİN”

Konuşmasında; ”Cenabı Hak, yaklaşan Mevlit Kandili yüzü suyu hürmetine dünyaya sulh ve sükuneti nasip etsin” ifadelerine yer veren Belediye Başkanımız Selim Yağcı, konuşmasını şöyle tamamladı:

”Basın mensuplarına da kampanyanın ilk gününden yaptığı olumlu teşvikleri ve destekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Cenabı Hak’tan bu kardeşlerimizi oluşan mağduriyetten bir an önce kurtarmasını diliyorum. Önümüzdeki Salı gününü, Çarşamba’ya bağlayan gece Mevlit Kandili. O gün, Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirmesinin senei devriyesi. Bu gecenin yüzü suyu hürmetine kardeşlerimize dua edelim, dünyada barışın olması için dua edelim. İnşallah dünya sulh ve selamete kavuşur. Ben tekrar bu yardımda katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum.

İHH Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım ise yaptığı konuşmada; ”Bilecik’teki 11 tane STK’nın katkıları ile bu yardımlarımız kardeşlerimize göndereceğiz. Yardımlarımızın takriben rayiç bedeli 78 bin TL civarında. Bunun 3’te ikisi un, 3’te biri giysi ve diğer eşyalardan oluşuyor. Bilecik’imiz bu anlamda güzel bir yardım kampanyası gerçekleştirdi. Allah hepsinden razı olsun. Muhtarlarımız son dakikada 70 çuval bağışta bulundular. Özellikle Sayın Bilecik Belediye Başkanımız bu konuda bizlere çok yardımda bulundu. Gerek depo anlamında gerek diğer noktalardaki yardımları için teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yardım Tır’ı, yapılan duaların ardından yola çıktı.

12347687_655128221296807_8479974901544482862_n 1962693_655128281296801_664018758433495545_n

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.