DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BAŞKAN YARDIMCISI NAZMİ KURU: “OLAY TAMAMEN BİR KOMPLO TEORİSİ”

 

Bozüyük kamuoyuna “Bozüyük’te Köpek Katliamı” olarak lanse edilen ve Bozüyük Belediyesi ile hiç bir alakası olmadığı halde Bozüyük Belediyesi’ne mal edilerek, yapılan suçlamalarla adeta bir komplo teorisi ve karalama kampanyasına dönüştürülen asılsız haber ile ilgili olarak kamuoyunu aydınlatmak amacıyla Bozüyük Belediyesi tarafından basın açıklaması yapıldı.

Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi KURU tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Bazı hayvan severlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirerek ‘hayvan severler’ adı altında Belediyemize yönelik başlatmış olduğu algı operasyonunu şaşkınlık içerisinde gözlemliyoruz. Öncelikle böyle insanlık dışı bir uygulamayı belediyemiz birimleri ya da personeli tarafından yapılmasının mümkün olmadığını beyan eder, olayı kesinlikle kabul etmediğimizi belirtmek isteriz. Böyle bir vahşeti yapanları, yaptıranları ve olayı bize mal ederek belediyemize yakıştıranları da şiddetle kınıyoruz.

Yaşanan olayların ardından Pazartesi günü hayvan severler tarafından Belediyemize yapılan ziyarette Camiliyayla mevkiinde bulunan köpeklerle alakalı, belediyemiz hem sosyal medyada hem de yazılı basında suçlanmıştır. Olay hayvan severlerin suç duyurusunda bulunması sonucu adli mercilere intikal etmiştir ve soruşturma kapsamı dahilindedir. Gerek sosyal medyada gerekse yazılı basında belirtilen suçlamaları Bozüyük Belediyesi olarak kabul etmiyoruz. Belediyemiz ekipleri sahipsiz ve sokak hayvanlarıyla alakalı 5199 sayılı kanun çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu olayın üzüntüsünü Belediye olarak biz de yaşamaktayız. Özellikle sosyal medyada yapılan suçlamalar ve iftiralarla alakalı olarak personelimiz ve kurumumuz gerekli suç duyurularında bulunmuştur.

Sonuç olarak; Belediyemiz her geçen gün standartlarını yükselterek hayvan dostu uygulamaları ile dikkat çeken bir belediye haline gelmiştir. Belediyemiz tarafından sokakta bulunan sahipsiz köpekler toplama ekiplerince rehabilitasyon maksadıyla barınağa getirilir. Gerekli durumlarda tedavileri yapılır, kısırlaştırılma işleminden sonra küpelenerek doğal yaşam ortamına salınır. Havaların soğuması ile birlikte sokak hayvanlarımızın kışı rahat geçirebilmeleri amacıyla ilçemizin muhtelif yerlerine yerleştirdiğimiz mama kaplarındaki mamaları her gün belirli saatlerde yenileyerek sokak köpeklerinin aç kalmasına izin vermedik. Kuşlarımıza yem verdik. Yeni yaptığımız kedi evlerimizin montajını daha yeni tamamladık. Biz bir taraftan sokak hayvanlarımız için daha iyi imkânlar sunma gayreti içerisindeyken böylesine insanlığa sığmayan bir olayın belediyemize mal edilmeye çalışılması bizleri derinden üzmüştür.

Konunun belediyemizin yakın takibi altında olduğunu belirtir, olaylarla alakalı gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağımızı belirtmek isteriz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.