DOLAR
32,5555
EURO
34,8891
ALTIN
2.431,20
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

BAŞKAN SELİM YAĞCI’NIN İSTİKLAL MARŞININ 95. YILI MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 95. YILI MESAJI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında; ”Destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşımızı, her Türk vatandaşı aynı aşkla söylemeye, yüreğinde taşımaya devam edecek, bu coşku semalarımızda ilelebet yankılanacaktır.” ifadelerini kaydetti.

Başkan Yağcı, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Selim Yağcı mesajında; ” İstiklal Marşı bizim tarifimizdir” ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

”Bizler Dirilişin, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’imizde her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda, tarifi zor bu duyguyu tüm hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Türk milleti benliğini ancak ve ancak, kendi bayrağının gölgesinde bulabilir. İstiklal’e odaklanmak bu cennet vatana odaklanmayı gerektiriyor. Hangi millet tarihe damga vurduysa, bu damgayı vurmasıyla bir dönüm noktası idrak etmiştir. Türk milleti tarihe damgasını İstiklal Harbi ile vurmuştur. İstiklal Harbi İstiklal Marşı’nın temin ettiği mantık ve iradeyle kazanılmıştır” ifadelerini kullandı.

”HAİN EMEL PEŞİNDE OLANLAR, YENİ DESTANLAR YAZMAYA MUKTEDİR BU MİLLETE TEKRAR İSTİKLAL MARŞI YAZDIRAMAYACAKLAR”

Bilecik Belediyesi tarafından her yıl İstiklal Marşı’nın kabulü yıl dönümü dolayısıyla güzel etkinlikler gerçekleştirdiklerini hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Hain emeller peşinde olanlar, yeni destanlar yazmaya muktedir bu millete tekrar İstiklal Marşı yazdıramayacaklardır” ifadelerini kullanarak, şöyle devam etti:

“Bizler, bu cennet vatanın hangi şartlarda kurulduğunu en iyi şekilde bilen nesiller olarak, ülkemiz ve milletimizin huzurunu ve kardeşliğini kimsenin bozamayacağı inancını hep taşıyoruz. Bu bilinci her geçen gün ve her geçen yıl çocuklarımıza aktarıyor ve bu destanın ifade edildiği dizelerin kıymetini anlatma noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Bilecik Belediyesi olarak bu yıl ilk okul ve ortaokul öğrencilerimiz arasında 10.’sunu gerçekleştirdiğimiz ”İstiklal Marşı’nı Ezbere Güzel Okuma Yarışmaları” bu faaliyetlerden bir tanesi. Bu yıl yine Bilecik’imizde ilkokul ve ortaokul çağındaki çocuklarımız arasında İstiklal Marşı’nı ezbere ve güzel okuma yarışması yaptık. Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy’u çeşitli etkinliklerle anarak, onun anısına Mehmet Akif Ersoy şiirleri yarışmaları da planlıyoruz. Böylece çocuklarımızı, İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışmaları ile geleceğe en iyi şekilde hazırlamış oluyoruz ve bundan da büyük bir mutluluk duyuyoruz.

Bu düşünceler ile, topyekûn bir milletin duygularına tercüman olan, milletimizin Hürriyet ve istiklal fikrinin eşsiz abidesi olan İstiklal Marşımızın kabulü dolayısıyla, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşımızın yazarı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.