DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Başkan Selim Yağcı’nın 1. Önünü Zaferi Mesajı

Başkan Selim Yağcı’nın 1. Önünü Zaferi Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı 1. İnönü Zaferinin 93. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Benzerine az rastlanır kahramanlıkların yaşandığı  1. İnönü Zaferi’nde Bilecik’in de önemli bir rol aldığını dile getiren Başkan Selim Yağcı, mesajında şunları aktardı:

”10 Ocak 1921’de başlayan ve büyük bir zaferle sonuçlanan 1. İnönü Zaferi; Yüce Türk Milletinin, kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayalı, tam bağımsız bir Türk Devleti kurmak ve topraklarımızı düşman işgalinden kurtarma uğruna verdiği, Kurtuluş Savaşı mücadelesinde çok özel bir yeri ve önemi olan bir zaferdir. Bizler bugün, atalarımızın ve aziz şehitlerimizin canlarını feda ederek bizlere emanet ettiği bu topraklarda aynı ayrıcalık ile gelecek nesillere  bu emaneti taşıyabilme gayretinin gururunu yaşıyoruz. Bu zaferle milletimiz, bir kez daha en zorlu sınavlardan nasıl başarıyla geçtiğini bütün dünyaya göstermiştir. Milletçe atalarımızın bizlere  bıraktığı bu çok değerli mirası, Cumhuriyeti, aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşımaya kararlıyız. Kahraman ordumuzun azim, inanç ve fedakârlığıyla kazanılan 1. İnönü Zaferi, İstiklal mücadelemizin önemli bir aşaması ve ilk büyük başarısıdır. Batı cephesinde elde edilen bu ilk başarı, nihai zafere giden süreçte ordumuza ve milletimize moral ve güç vermiştir. İstiklal Savaşı’nda, yokluklar içindeki onurlu bir milletin güçlü ordulara karşı verdiği eşsiz mücadele, dünyada büyük yankı uyandırmıştır. Türk milletinin vatanı ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda önünde hiçbir gücün duramayacağına tarih bir kez daha şahit olmuştur. Böyle anlamlı günleri, aziz vatanımızın hangi şartlar altında kurtarıldığını ve bu günlere nasıl geldiğimizi hatırlamak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için fırsat saymalıyız. Bu düşüncelerle, 1. İnönü Zaferi’nin 93. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi  rahmet ve minnetle anıyorum.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.