DOLAR
32,5866
EURO
34,8556
ALTIN
2.493,07
BIST
9.697,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Başkan Selim Yağcı: Gelecek Yıl Okullarımız İçin Sürpriz Çalışmalarımız Olacak

Başkan Selim Yağcı: Gelecek Yıl Okullarımız İçin Sürpriz Çalışmalarımız Olacak

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ni ziyaretinde, gelecek eğitim öğretim döneminde okullarımız için sürpriz çalışmalar yapacakları müjdesini verdi.

Okul öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Selim Yağcı, öğretmenlerle de sohbet ederek, belediye faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Belirli aralıklarla değerli öğretmenlerle görüşerek, belediyecilik hizmetlerini eğitimci gözüyle değerlendirilmesi fırsatını bulduklarını dile getiren Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:

Bilecik Belediyesi olarak, belirli aralıklarla esnaf, sanayici hemşerilerimizle görüştüğümüz gibi, bayan kardeşlerimiz ve öğretmenlerimizle de görüşerek, onların değerli fikirlerini alıyoruz. Bizler bu anlamda her zaman dediğimiz gibi eğitime ve eğitimle ilgili çalışmalara önem veriyoruz. Belediye çalışmalarından söz edecek olursak eğer, üç aşamalı planladığımız çalışmalar kapsamında ilk olarak, zor bir coğrafyaya sahip olmasına rağmen alt yapı, yol, su, temizlik gibi temel ihtiyaçları yerine getirdik. İkinci aşamada ise şehrin genel görüntüsünü zengin kılacak vizyon eserler yaptık. Bilecik’in plakası olan 11 güzel eser programıyla yola çıktık ve şu an çok şükür bu çalışmaların büyük bir kısmı tamamlanarak, hizmete girdi. Kimisi de kısa süre içinde vatandaşlarımızın hizmetine girecek. Bu çalışmalarımız kapsamında, kongre ve kültür merkezleri, alışveriş merkezleri, spor tesisleri ve yeşil alanlar gibi büyük projeleri hayata geçirdik. Bundan sonraki süreç olan üçüncü aşamada ise şehrimizi tanıtacak turizm ve kültürel faaliyetlere yer vereceğiz. Şehrin altyapı ve sosyal vizyonu adına büyük atılımlar yaptıktan sonra ulaşmak istediğimiz asıl hedefimiz, tarihiyle zengin, kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik’i, Türkiye ve dünyaya tanıtmaktır.

BAŞKANIMIZDAN OKULLARIMIZ İÇİN YENİ MÜJDELER

Eğitime olan desteklerinin her zaman sürdüğünü belirten Başkan Selim Yağcı, gelecek yıl, kentteki okullara yönelik güzel sürprizlerin olacağı müjdesini verdi.

Bilecik Belediyesi’nin her yıl okullarla ilgili yeni bir destek projesiyle eğitim öğretim dönemini karşıladığını kaydeden Başkan Selim Yağcı, ”Öğrencilerimize değer verdiğimiz gibi öğretmenlerimize de değer veriyoruz. Bu kapsamda değerli öğretmenlerimizin her alanda kaliteli bir ortamda işlerini yapmaları bizleri memnun ediyor. Desteklerimiz kapsamında, öğretmen odalarını yenilediğimiz gibi okullarımızdaki park bahçe yenileme çalışmaları ve öğrencilerimize yönelik desteklerimiz sürüyor. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında da güzel projelerin müjdesini şimdiden veriyorum” diye konuştu.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN REHABİLİTASYON MERKEZİ YAPACAĞIZ

”İleriki dönemde Bilecik’teki dezavantajlı olarak ifade edilen engelli kardeşlerimiz için bir rehabilitasyon merkezi çalışmamız olacak” ifadelerini kullanan Başkan Selim Yağcı, proje hakkında şu açıklamalarda bulundu:

”Bu rehabilitasyon merkezimiz, içerisinde değişik etkinlik alanlarının olacağı ve her açıdan özel olarak tasarlanacak bir eser olacak. Bu rehabilitasyon merkezimiz daha çok kişiye özel hizmet verebilecek bir konumda oluşturulacak. Bu zamana kadar temel ihtiyaçlar olan yol, alt yapı ve üst yapı çalışmalarından sonra bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın her alanda kalite standardının yüksek olduğu imkanlara sunmaya çalışacağız. Yine engelli kardeşlerimiz için Türkiye’deki belediyecilik hizmetinde bir ilk olarak, yaptığımız Milli Egemenlik Parkı’nda, engelli vatandaşlarımızın zaman geçirebileceği alanlar yaparak, bu vatandaşlarımıza verdiğimiz değeri gösterdik. Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 7 ilde pilot olarak başlatılan Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP) çalışmasına Bilecik’i de dahil etme başarısı gösterdik. Çalışma tamamlandığında çarşı merkezimiz her yönüyle engelli kardeşlerimizin de rahatlıkla ulaşımlarını yapabilecekleri özelliğe kavuşacak.” dedi.

BİLECİK’İ TANITACAK BİRÇOK GÜZEL PROJEMİZ VAR

Belediye Başkanlığı olarak, bundan sonraki sürecin daha keyifli ve daha güzel meyvelerinin vereceği bir dönem olduğunu dile getiren Başkan Selim Yağcı, ”Şehrimizi tanıtma anlamında, kentin var olan tarihi zenginliğini en iyi biçimde kullanarak, Bilecik’in tarihteki önemini insanımıza aktaracak büyük projeler hazırlıyoruz. Bizler bu anlamda, şehrimizi modern anlamdaki donatılarla ilmek ilmek işlerken, bir yandan da tarihimizle olan bağları güçlendirmek ve onları bu ve bundan sonraki nesile aktarma noktasında da birçok çalışmamız bulunuyor. Bu kapsamda Şeyh Edabali Türbesi’nin bulunduğu mekanda, insanlarımızın tarihini bilmeleri, oralardan daha fazla fotoğraf karesiyle ayrılmaları için Osmanlı PadişahlarıTarih Şeridi projesini Bileciklilerin hizmetine sunuyoruz. Çünkü Bilecik bir imparatorluğun kurulduğu yerdir. Yapılan çalışma aynı zamanda geçmişine saygı ve eğitim projesidir. Bütün padişahları tanıtacak, kendi hayatını kendi sesiyle anlatacağı bir müzemiz olacak. Ziyaretçilerimiz önce 3 boyutlu bir sinemada, Osmanlı Devleti’nin kuruluşu ve Bilecik’in fethini izleyecekler ve bu tarih şeridine girip tüm padişahlardan bilgi alacaklar. Bilecik’in bununla birlikte turizm artışına göre yatak kapasitesi de artacak. Osmanlı otağı şeklinde, çadır tipinde evler yaparak, misafirlerimizi ağırlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Selim Yağcı, yapılacak Bilecik Belediyesi Yaşayan Kent Müzesi ile Bilecik’in 100 yıllık geçmişine ışık tutulacağını belirterek, o zamandan bu yana atalarımızın yaşam biçimi ve diğer özelliklerine ait birçok envanterin bulunacağı bir eseri Bileciklilere kazandıracaklarını kaydetti.

Başkan Selim Yağcı, ziyaretinde öğretmenlerin Bilecik ve belediye hakkındaki sorularını cevapladı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.