DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BAŞKAN SELİM YAĞCI DİN GÖREVLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI İLİMİZDEKİ DİN GÖREVLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

 

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, ‘’Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ dolayısıyla ilimizde hizmet veren din görevlileri ile bir araya geldi.

 

Pelitözü Göleti Çınar Bahçesinde gerçekleştirilen buluşmaya Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Müftü Necati Akkuş, Müftülük çalışanları ve din görevlileri ile aileleri katıldı.

Vali Yardımcısı Terzioğlu Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan programda yaptığı konuşmada, camiler ve din görevlilerinin toplum için önemine değinerek, bütün din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik etti.

 

‘’Belediye Başkanı Selim Yağcı ise konuşmasında camilerin ve din görevlilerinin toplum hayatındaki önemine değinerek, ‘’Toplumda herkesi tek kubbe altında toplayan, aynı safta omuz omuza hep birlikte ibadet ettiğimiz camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimizi tebrik ediyor, tüm İslam aleminin Camiler ve Din Görevlileri haftasını kutluyorum’’ dedi.

 

Din görevlileri ile böyle güzel bir günde buluştuğu için duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

 

‘’Ben öncelikle sizleri selamların en güzeli olan Cenabı Hakkın selamıyla selamlıyorum. Camiler ve din görevlileri haftanızı tebrik ediyorum. Gerçekten toplumun her kesiminde görev yapanların sorumluluk alanları çok önemli, çok değerli ve çok hassas. Ama din görevlilerimizin yaptıkları görev hem dünyevi hem de uhrevi anlamda bizleri son derece ilgilendiriyor. Bizler maalesef toplum olarak dini vecibeleri nakilden öte, biraz dini temsil edenlerin şahsında görüp değerlendiren bir toplum yapısına sahibiz. Yani imam ve din görevlileri olarak siz değerli kardeşlerimiz toplumumuzun her kesimine aynı zamanda örnek olmak gibi bir durumları var. Yani başka bir memuriyette çalışan biri kendisine verilen temel görevleri yaptıktan sonra kendisini artık sorumlu görmeyebiliyor. Ancak siz, din görevlilerinin durumu böyle değil. Yani saat 8 ile 5 arasında yapılan birtakım faaliyetlerden öte yapmanız gereken çalışmalar oluyor. Sizler bu görevi şu ana kadar laiki vechiyle yerine getirdiniz. Özellikle toplumumuzun 15 Temmuz süreci döneminde geçirmiş olduğu safha, karşı karşıya kaldığı o saldırıda sizler önder konumda oldunuz ve özellikle bu hain örgütün toplumumuzun arasına sızma noktasında din ve diyaneti kullanma noktasındaki gayreti sizlerin bu durumdaki sorumluluğunuzu daha da arttırıyor. Onun için İnşallah bu badireyi sizlerin önderliğinde ve açık kalan hususları da gidererek aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığımızın da bu konuda çok güzel çalışmalar yapıyor. İnşallah din görevlileri haftamızda daha güzel bir dini camianın ortaya çıkması ve camilerimizin daha güzel bir temsil noktası haline gelmesi için ve insanlarımızın manevi anlamda daha iyi şekilde irşad edilmesi için güzel çalışmalarda buluşuruz. Ben bu anlamda siz kardeşlerimin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

Müftü Akkuş ise  konuşmasına  vatanımızın korunması vazifesinde canlarını yitiren şehitlerimize rahmet dileyerek başladı.

 

Söz konusu buluşmayı daha önce gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getiren Akkuş, 15 Temmuz’da ki hain girişimde din görevlileri ve camilerin oynadığı rolü hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı programda çocuklara şeker ve oyuncak dağıttı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.