DOLAR
32,5222
EURO
34,7276
ALTIN
2.490,25
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Başkan Selim Yağcı 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında; ”Bilecik’i tiyatro sanatında örnek bir şehir yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Mesajında; tiyatro sanatının toplum hayatındaki önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”Tiyatro insana, hayata dair ne varsa onu sunar ve kendi anlatım gücüyle gerçekleri çarpıcı şekilde ortaya koyar. ”Eğitici işleviyle tiyatro, insana kendini ve hayatı sorgulamasının, doğruya, iyiye, güzele ulaşmasının anahtarlarını verir. Seyirciyle oyuncu arasında kurulan doğrudan ilişki, tiyatroyu bambaşka bir dünya haline getirir. Tiyatro, farklı görüşlerin, kültürlerin, inançların, birbirini anlamasına, insanın kendini tanımasına imkan tanır. Sevgiyle barışı yayan birleştirici bir güç olur. İnsanlar arasında köprüler kurar. Tiyatro düşünen, sorgulayan, ötekileştirmeden farklı olana saygı duyan bir zihniyetin oluşturulmasında, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de üzerine düşeni yapacaktır.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”ULUSLARARASI BİLECİK TİYATRO FESTİVALİ İLE ŞEHRİMİZİN TİYATRODAKİ ÜNÜNÜ, DÜNYAYA DUYURACAĞIZ”

Bizler Bilecik’imizde her yıl bir yenisini düzenlediğimiz ve önümüzdeki yıllarda uluslararası boyutta gerçekleştirmeyi düşündüğümüz tiyatro festivalimiz ile; Yeni nesilleri erken yaşlarda tiyatroyla tanıştırmak, onlara tiyatro sevgisi aşılamak için gayret gösteriyoruz. Şüphe yoktur ki daha güzel bir dünyanın kapılarını açmakla, gerek Türk tiyatrosu gerekse dünya tiyatrosu adına iyi işler yaptığımızı düşünüyoruz. Düzenlediğimiz tiyatro festivalleri ile kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ilişkilerimizin yeniden canlanmasını, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesini sağlıyoruz. Tiyatro, dünya var oldukça yaşayacak ve hayatımızdaki vazgeçilmez yerini korumaya devam edecektir.

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve ulusal anlamda büyük bir ses getiren Bilecik Belediyesi Ulusal Tiyatro Festivallerinin, şehrin kültürel ve sanatsal hayatına renk kattığını mesajına ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:
”Festivallerimiz kapsamında her yıl Kristal Çınar Onur ödülleri kapsamında birbirinden usta tiyatro duayenini şehrimizde ağırlıyor, onlara ödüllerini taktim ediyoruz. Bilecik Tiyatro Festivali, basın ve sanat dünyasından birçok ünlü isminin katılımıyla gerçekleştiriliyor ve şehrimizin tanıtımına büyük katkılar sağlıyor.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”HER YIL ONBİNLERİ AŞKIN TİYATRO SEVERİ TİYATRONUN GÜZELLİĞİYLE BULUŞTURUYORUZ”
Tiyatro festivaline olan ilginin her yıl artarak devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, her yıl on bini aşkın vatandaşımızın tiyatronun güzelliğiyle buluşturduklarını belirterek, ”Bilecik Belediyesi olarak 2004 yılında başlattığımız ve ulusal boyutlara taşıdığımız tiyatro festivalimizle, halkımızın kültür ve sanata bakışında olumlu gelişmeler sağlıyoruz. Sanata ilgisi olan gençlerimizin de katılımlarını sağlamak için sanat atölyelerini festival bünyesinde açıyoruz. Yedi gün kapsamlı tiyatro festivalinde çocuklarımıza çocuk oyunları, gençlerimize gençlik oyunları, vatandaşlarımıza Türk Tiyatrosu’nunu seçkin tiyatrolarını başarılı eserlerinden izlettiriyoruz. Belgeseller ve ponellerle Türk Tiyatrosu’nun geleceğini yorumluyoruz. Gelecekte uluslararası boyutlara taşımayı hedeflediğimiz Bilecik Tiyatro Festivali amaçları doğrultusunda emin adımlarla ilerliyor ve ilerlemeye devam edecek” ifadelerine yer verdi.
Toplumun sanat kültürünün ve estetik duyarlılığının gelişmesi ve Türk tiyatrosunun ilerlemesi için çaba gösteren herDSC_3752 DSC_5742kese teşekkür ediyor ve bu düşüncelerle Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyorum.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.