DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Başkan Şahin: Hesaplaşmadan Helalleşmeyeceğim!

Başkan Şahin: Hesaplaşmadan Helalleşmeyeceğim!

İçişleri Bakanlığının bir soruşturma kapsamında aldığı kararla Bilecik Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve ardından parti disiplin kurulunun 14 Haziran’daki kararıyla Cumhuriyet Halk Partisinden ihraç edilen Semih Şahin, bugün bir basın açıklaması yaptı. Usulsüz ve gerekçesiz bir şekilde görevinden uzaklaştırıldığını ileri süren ve ihracıyla ilgili hakkında bir iddianame dahi düzenlenmemişken yargısız infaz yapılarak Cumhuriyet Halk Partisinden ihraç edilmesinin parti demokrasi anlayışına uymadığını, dedikodu mahiyetindeki söylentilerle tek bir somut kanıt olmadan demokrasinin bu kadar iğdiş edildiği bir dönemde partisinin aldığı bu kararı anlamakta güçlük çektiğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 5 aydır hakkımda yürütülen soruşturmanın varlığı bahane edilerek belediye başkanlığı görevinden usulsüz ve gerekçesiz bir şekilde uzaklaştırılmış bulunmaktayım. Herkesin bildiği ve tarihte de defalarca yaşandığı gibi gerçeğin er ya da geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Benim Bilecik halkı ve benim üzerimde oynanan bu ahlaksız ve kirli oyun hem yargı önünde hem de vicdanlarda en ufak bir şüpheye mahal vermeyecek bertaraf edeceğime ve bu ahlaksız tezgaha alet olan herkesle er ya da geç tek tek hesaplaşacağıma inancım tamdır.

Bu süreçte beni asıl şaşırtan ve endişelendiren şey ise üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisinin temelde şahsıma ama nihayetinde Cumhuriyet Halk Partisi ve onun anlayışına karşı düzenlenen bu acemice ve kötü niyetli komployu neredeyse destekleyecek kadar körleşmiş olmasıdır. Hakkımda bizzat şahsıma ve partime karşı başlatılan ve nihayetinde 14 Haziran 2022 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisinden ihraç edilmemle sonuçlanan bu süreçte tam da mevcut iktidarın demokrasi anlayışıyla hiçbir somut delile dayanmadan uydurma ve dedikodu mahiyetindeki söylentilere itimat eden hakkımda bir iddianame dahi düzenlenmemişken yargısız infaz yapmak suretiyle ihracıma karar veren parti disiplin kurulunun dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisinin demokrasi kavramının bu kadar iğdiş edildiği bir dönemde aldığı bu kararı anlamak da kabul etmek de mümkün değil.

Haklarında iktidar yönlendirmesiyle operasyon düzenlenen birçok Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı benim içerisinde bulunduğum hukuki kovuşturmadan çok daha kapsamlı isnatlarla kovuşturulurken bunların arkasında durduğunu beyan eden ve benimle aynı gerekçelerle yani haklarında bir iddianame düzenlenmemiş olması açık bir suç isnadı olmaması ve tek bir somut delil olmaması gibi savunmaları dayanak gösterilen Çan Belediye Başkanı Sayın Bülent Öz’ü tam da aynı gerekçelerle savunan Cumhuriyet Halk Partisi şahsımla ilgili aynı duruşu göstermemekteki ikiyüzlü tutumu nasıl izah edecektir bunu merak etmekteyim.

Tamamen hukuksuz olan ve parti içerisindeki küçük bir grubun komplosuyla verilmiş bu kararı tabiki yargı yoluyla kaldıracak ve partime döneceğim. Ancak asıl mücadelem partiden ve siyasetten bu sinsi, çıkarcı, ahlaksız grubu tamamen silene kadar göreve devam etmek olacaktır. Unutulmamalıdır ki Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi bu bilinci yüreğine kazımış gerçek partililerindir. Memleketin işbilirlik ve yelkenleri şişirilmiş iktidar gemisine öykünenler parti içine sızmış da olsalar herkes tarafından bilinmektedirler. Bugünlerin bitmesi çok yakındır günü geldiğinde tüm bu muhataplarımızla gerçek demokrasi dili ile konuşacağımızı ve hesaplaşmadan helalleşmeyeceğimizi herkesin bilmesini isterim.”

Anayasanın masumiyet karinesini hatırlatan Bilecik Belediye Başkanı Şahin “suçluluğu mahkeme kararıyla sabitlenene kadar kimse suçlu sayılamaz” dedi ve açıklamasını sonlandırdı.

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in avukatı Devrim Ulupınar süreçle ilgili açıklamasında: “Yaklaşık 5 aylık bir süreç. Normal şartlarda 5 ay gibi bir sürede iddianamenin ortaya çıkmaması enteresan bir durum çünkü konularla ilgili yorumlar tespitler ve ifadeler ortada ve bütün bu soruşturmaya kaynak oluşturulan toplan 7 tane beyan var bu beyanları evire çevire müfettiş beyler incelediler. Hatta aynı konuyu 3 kere tüm belgeleriyle, belediye kaynaklarını inceledikleri ve savcılık dosyasını yakından takip ettiğimiz için söyleyebiliriz; usulsüzlük adı altında dosyaya sunulmuş hiçbir şey yok. Sadece kendi raporları içerisinde, bu raporlarında manipülatif olduğunu baştan beri söylüyorum. Müfettiş raporlarının yorumları haricinde somut hiçbir veri yok” dedi.

Basın Toplantısının tamamı için: https://fb.watch/dQl3Y36_o-/

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.