DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Başkan Projeleri Yerinde İnceledi

Başkan Projeleri Yerinde İnceledi

Belediye Başkanı Selim YAĞCI, Yapımına hızla devam eden projeleri yerinde inceledi.

İlk olarak İstasyon mahallesinde yol genişletme çalışmalarını ve okula giden çocuklarımızın daha rahat ve güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağlamak adına yapılan yaya altgeçidinde incelemelerde bulundu.

Daha sonra Belediye Atıksu Arıtma Tesisini inceleyen Başkan Selim YAĞCI Şunları kaydetti ‘’ Doğayı koruyan ve Çevreci bir il olarak hizmet vermeyi ön planda tutan bir belediye olarak, çalışmalarımızı bu yönde planlıyoruz.bu kapsamda yapımına hızla devam eden ve artık çok yakın bir sure içerisinde hizmete girecek olan Atıksu Arıtma tesisi, İlimiz genelinde bulunan tüm kanalizasyon ve pis suları arıtarak, doğaya tekrar temiz su olarak geri salınımı sağlanacak’’ Ifadelerini kullandı.

2014 yılının ikinci çeyreğinde hizmete girecek olan tesis ile yapıldığı tarihten itibaren 80 bin kişilik bir nüfusun atık suyunu temizleyebilecek kapasitede olacak.Ayrıca günlük 9 bin litre atık suyu temizleyerek, kullanıma ve doğaya tekrar salınacak.

2014 yılının ikinci yarısında hizmete girecek olan Atıksu Arıtma Tesisi, yüklenici firma tarafından 1 yıl işletilerek, 2015 yılında Bilecik Belediyesi’ne devredilecek.

Son olarak İstanbul- Adapazarı çevre yolu İnbayırı Mevkiinde yapımına başlanan Şehirlerarası Otobüs Terminali harfiyat çalışmaları incelendi.

Osmanlı’nın kuruluş toprağı olan Bilecik’te Osmanlı mimarisi ile hayat bulacak şehirler arası otobüs terminali, Bilecik’i İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi metropol şehirler başta olmak üzere tüm ülke ile bağlantısını sağlayacak. Bütün geniş alanıyla 50 bin metrekare olan ve 7 bin metre kare alan üzerine yapılacak olan ve Bilecik için büyük bir yatırım niteliğinde olan şehirlerarası otobüs terminalinde, 30 adet işyeri bulunacak.

Belediye Başkanı Selim Yağcı Otogar ile ilgili olarak şunları söyledi ‘’ Bilecik Şehirlerarası Otogar Binası yaklaşık 4 bin 900 metrekare oturum alanı ve 6 bin 900 metrekare inşaat alanına sahiptir. Bu kapalı alanda 10 adet bilet satış ofisi, bekleme salonları, kafeleri, dükkânları, seyir terası, satış kioskları, bilet satış holü, bebek bakım ve emzirme odası, personel dinlenme, revir, bay-bayan mescit, idari ofisleri, toplantı ve seminer salonu, zabıta ve güvenlik ofisi, emanet ofisi ve teknik atölyeleri, ATM noktaları, engelli tuvaletleri, açık alanında ise gelen-giden otobüs peronları, ilçe minibüs peronları, taksi ve otobüs durakları, otobüs bakım ve bekleme alanları ve açık otoparkı her ihtiyacı cevaplayacak bir terminal olacak ve 2015 yılının ilk yarısında halkımızın hizmetine sunacağız’’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.