DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BAŞKAN CAN; YERLİ OTOMOBİL İÇİN BİLECİK’İN TERCİH EDİLMESİNİ İSTEDİ

BAŞKAN CAN; BAKAN YARDIMCIMIZDAN YERLİ OTOMOBİL İÇİN BİLECİK’İN TERCİH EDİLMESİNİ İSTEDİ

Belediye Başkanı Nihat Can; Bilecik’teki temasları kapsamında Belediye Başkanlığını ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’den, yerli otomobil için Bilecik’in tercih edilmesini istedi.

Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Milletvekili Selim Yağcı ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Nihat Can’ı makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Nihat Can, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, konuklarına teşekkür etti.

Bilecik ve Bilecik Belediyesi faaliyetleri ve yeni projeleri hakkında Bakan Yardımcısı Büyükdede’ye bilgi veren Belediye Başkanı Nihat Can, Bilecik’in yerli otomobildeki avantajlarını anlattı.

BAŞKAN CAN:

‘’BİLECİK ULAŞIM AĞI VE DİĞER AVANTAJLARI İLE YENİ YATIRIMLARI KARŞILAMAYA HAZIR BİR ŞEHİR’’

Bilecik’in; Tarih ve Kültür şehri olduğu gibi ekonomi ve sanayi şehri olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Nihat Can; şunları söyledi:

‘’Öncelikle ziyaretiniz dolayısıyla duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Hükümetimizin değerli üyelerinin ziyaretleri bizlere güç veriyor. Bilecik’imizde Sayın Milletvekilimizden aldığımız hizmet bayrağını 8 aydır en güzel şekilde dalgalandırmaya çalışıyoruz. Şehrimiz için gerçekten güzel çalışmalar yaptık. İnşallah 31 Mart seçimleri için yine vatandaşlarımızın teveccühüne başvuracağız. Bu anlamda sizlerin ziyareti ile büyük mutluluk duyduk. Bizler Bilecik’i, Dirilişin, Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri olarak tanıtıyoruz. Bu anlamda ülkemizin gündeminde olan Yerli Otomobil için Bilecik yeni yatırım ve çalışmalarınıza talip. Ulaşım ağı ve limanlara olan yakınlığı ile Bilecik’in böyle bir çalışma için uygun olacağını düşünüyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise yaptığı konuşmada; Belediye Başkanı Nihat Can’a çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Yerli otomobil sanayisi için yer ve şehir belirleme olanağının kendi tasarruflarında olmadığı ancak belirlenen şehirlere bu konuda yardımcı olduklarını kaydeden Bakan Yardımcısı Büyükdede’’Otomobilde karar verecek biz değiliz. Orada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği altında bulunan kurumun tespit ve çalışmaları ile belirleniyor. Ama biz gereken desteği veriyoruz. Artık otomobil yapmak işi bir bilişim işi oldu. Yürüyen bir bilgisayar yapıyorsunuz. Dolayısıyla karoseri endüstrisi bizim hemen çevremizdeki illerde yapılıyor. Ama bu bölge Bursa’ya en yakın şehir. Bursa merkez olarak 150 kilometrelik bir ringi kullanılabilir alan gözüyle bakıyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta dün Bursa’dan büyük bir karoseri firması ile görüştük. Bizlerden Bursa’dan bir yer istediler. Bursa’nın içinden istiyorlar. Biz Bursa’nın içinde yer olmadığını söyledik. Hatta Yenişehir’e baktılar biraz. Bilecik ve yakın bölgede yapacağımız en akıllı iş bu altyapıyı kurabilmektir. Demiryolu ağı çok önemli. Bakanlık olarak lojistiğe çalışıyoruz. Bilecik’i kurtaracak şey lojistik anlamda ulaşabilmek. Şimdi Ulaştırma Bakanlığı ile çalışıyoruz. Nereye ne koyabiliriz diye. Çalışmalarımız sadece otomotiv endüstrisi ile sınırlı değil, kimya endüstrisi konularında da çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Nihat Can ve Milletvekili Selim Yağcı daha sonra Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’ye Osmanlı Armalı tablo ve ilimiz yöresel ürünlerinin olduğu hediyeler taktim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.