DOLAR
32,5729
EURO
34,9012
ALTIN
2.434,41
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

BAŞKAN BAKICI’NIN KADIN HAKLARI MESAJI

BAŞKAN BAKICI’NIN KADIN HAKLARI MESAJI

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesi ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı.
Mesajında “Sosyal yaşamın her safhasında yer alan kadınların topluma yön verme konusunda aktif bir rol oynadığını belirten Başkan BAKICI “Her toplumda olduğu gibi Türk toplumunda da kadının önemli bir yeri vardır. Kadın anne olarak aile ve toplum arasında bir köprü görevi görmektedir. Kadının toplumdaki yeri ve görevleri onun bir fert olarak gerekli kişiliği kazanması, sonra aile içinde, toplum içinde gerekli yeri almasıyla mümkündür. Kadın ev sorumluluklarıyla beraber hayatın içinde yer almış, çeşitli devlet kademelerinde memur ya da idareci olarak farklı görevler üstlenmiş ve toplum içerisinde tarih boyunca saygın bir yer edinmiştir. Bizim sosyal toplumumuzun başarısı ve başarısızlığının sebebi kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ilgi ile orantılıdır. Kadın hakları hukuki bir devlet sorunu olmaktan öte bir ahlak ve kültür sorunudur. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değer, ona verdiği konum, hak ve sorumluluklarla doğru orantılıdır. Çağdaş ve demokratik bir toplum için kadınlarımızın toplumsal alanda mutlaka güçlendirilmeleri gerekmektedir. Bu vesile ile toplumumuzun temelini oluşturan kadınlarımıza yönelik her türlü şiddete, ayrımcılığa ve istismara karşı olduğumuzu da bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.
Mesajında ayrıca; Bozüyük Belediyesi olarak kadınların her zaman yanında olup, pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan BAKICI, “Annelerimiz, eşlerimiz, kızlarımız ve kardeşlerimiz olarak, bitmek bilmeyen bir özveriyle yanımızda olan kadınlarımızın, seçme ve seçilme hakkını elde etmelerinin 82’nci yıldönümünü ve Kadın Hakları Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.