DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BAŞKAN BAKICI “VEFATININ 734. YILINDA ERTUĞRUL GAZİ’Yİ SAYGI, RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

BAŞKAN BAKICI “VEFATININ 734. YILINDA ERTUĞRUL GAZİ’Yİ SAYGI, RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

 

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI 734. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak “Ertuğrul Gazi’yi vefatının 734. yılında saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Mesajında Osmanlı Devleti’nin doğuşuna ev sahipliği yapan Söğüt’ün, Türk milletinin geçmişten geleceğe uzanan tarihi yolculuğunda çok önemli bir merkez olduğunu belirten Başkan BAKICI “ Türk tarihi, adından yüzyıllar boyu söz edilen, ilkeli ve barışçı pek çok devlet adamının başarılarıyla doludur. Kurulan ilk Türk devletinden bugüne kadar Türk ulusuna önderlik eden bu devlet adamları, yol göstericimiz ve gurur kaynağımız olmuşlardır. Söğüt’e yerleşen Kayı Boyu, Türklerin Anadolu’da kurduğu ve sonra üç kıtaya yayılan bir imparatorluğun temelini oluşturmuştur. Ertuğrul Gazi’nin Anadolu topraklarındaki Türk egemenliğinin esasını teşkil eden hoşgörü ve barışa dayalı devlet anlayışı, çeşitli din, dil ve ırktan olan tüm toplumların huzur içinde bir arada yaşamasını sağlamıştır. Köklü tarihimizin simge kişiliklerinden olan Ertuğrul Gazi ilkeleri ve yönetim anlayışıyla dünya tarihindeki en büyük imparatorluklardan olan Osmanlı Devleti’nin kuruluşuna zemin hazırlamıştır” dedi.

Mesajında ayrıca; Söğüt’e yerleşen küçük bir beyliğin, büyük bir cihan imparatorluğuna dönüşmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan BAKICI “Osmanlı Devleti, bir medeniyet zirvesi olarak, bilimde, edebiyatta, sanatta, mimaride ve diğer birçok alanda meydana getirdiği görkemli eserlerle, insanlığın her bakımdan ilerlemesine zemin hazırlamış, Anadolu topraklarında filizlenen; adalete, barışa, hoşgörüye ve kardeşliğe dayanan idare anlayışı zamanla daha da güçlenerek, farklı kültür ve inançtan insanların asırlar boyu bir arada kardeşçe yaşamasını sağlamıştır. Yüzyıllar boyu Türklere önderlik eden Ertuğrul Gazi; ilkeleri, fikirleri ve sahip olduğu üstün değerlerle Türk ulusunu gelecek nesillere taşımaya devam edecektir” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.