DOLAR
32,5967
EURO
34,8303
ALTIN
2.503,68
BIST
9.460,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

BAŞKAN BAKICI “ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞİL”

BAŞKAN BAKICI “ÇOCUKLAR UYURKEN SUSULUR, ÖLÜRKEN DEĞİL”
Halep’te yaşanan insanlık dramı ve devam eden iç savaş ile ilgili olarak Bozüyük Kent Konseyi tarafından organize edilen toplantıda siyasiler, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi.
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Savaş KILIÇ, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Bozüyük Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ, Bozüyük Jandarma İlçe Komutanı Binbaşı Süleyman CAN, siyasi parti temsilcileri, Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, Ticaret Odası Başkanı Buğra LEVENT,sivil toplum örgütleri temsilcileri ve İHH derneği yöneticileri katıldı.
Programda Halep’te yaşananların anlatıldığı bir video gösterimi yapıldığı sırada salonda bulunanların duygulandığı gözlerden kaçmazken, toplantıda ilk olarak konuşan Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ; “Suriye’de yaşananların Türkiye’de yaşanmayacağının bir garantisi yok, bizler yıllarca aynı coğrafyayı paylaşmış, yıllarca Osmanlı sancağı altında birlikte yaşamış insanlar olarak bugün Halep’e yardım eli uzatmak zorundayız” dedi. Kent Konseyi Başkanının konuşmasının ardından söz alan Bilecik İHH Derneği Başkanı Şemsettin YILDIRIM; “ Bozüyük Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz protokol kapsamında kamu oyunda sesimizi duyurmayı başararak yardımlarımızı topladık ve bugün yardımlarımız Halep’teki kardeşlerimize götürülmek üzere yola çıkıyor. Ben bu konuda böylesine duyarlı davrandığı ve bizlere desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya bugün burada bulunan bulunmayan tüm yardım seven vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantıda son olarak konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI; “ İnsanların en çok hatırladığı üzüntülü günleridir. Böyle günlerde kim yanında yer alıyorsa, o insanların değeri her zaman ayrıdır. Burada Halep’e yardım götürmek için bir araya gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir çok Arap ülkesi bir çok Müslüman ülke bu konuda ses çıkartmazken Sayın Cumhurbaşkanımız Halep konusuna dikkat çekti ve yardım eli ulaştırmamız için taşın altına elini soktu. Her alanda gösterdiğimiz gibi Türk dostluğunu, dost ellerimizi bugün oradaki çocuklarımıza da uzatmak zorundayız” diyerek Halep’te yaşananların Türkiye için önemini belirtti. Sözlerinin sonunda “çocuklar uyurken susulur, ölürken değil” diyerek yardım eden herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından bir araya gelen grup hep birlikte Cumhuriyet Meydanı’na hareket ederek burada İHH Dernek Temsilcileri ile bir araya geldi. Bozüyük Müftüsü tarafından yapılan duanın ardından tır Halep’teki çocuklara ve yardıma ihtiyaç duyanlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.